Bericht

Vacature beoordelingscommissie standplaatsvergunningen

Geplaatst op 10 juli 2024, 14:23 uur
Illustration
profile picture
Maarten Grienberger

Beste inwoner,


Voor het verdelen van de standplaatsen in de stad zijn we op zoek naar 8 inwoners uit de Utrechtse wijken. Deze inwoners komen in beoordelingscommissies, samen met een vakexpert en een voorzitter. De leden van de beoordelingscommissie beoordelen samen de aanvragen voor de standplaatsvergunningen in de wijken. Standplaatsen zijn kramen of verkoopwagens die los of in kleine groepjes (maximaal 5) in de openbare ruimte staan. Ondernemers verkopen hier bijvoorbeeld bloemen, kaas, vis, broodjes, ijs of oliebollen.

Wilt u ons meehelpen?
- Lijkt het u leuk om deel te nemen aan de beoordelingscommissie?     
- Kunt u goed samenwerken, bent u kritisch en kunt u werken met Microsoft Teams?
- Bent u beschikbaar voor 20-36 uur per week in de periode van 30 september t/m 20 december?
- Lees dan snel verder en reageer zo snel mogelijk via Randstad
- Uiteraard betalen we u voor uw werkzaamheden.

Waarom zoeken we inwoners van de Utrechtse wijken voor de beoordelingscommissie?
Dit jaar geeft de gemeente nieuwe standplaatsvergunningen uit. Er is een beperkt aantal standplaatsen in de stad, en we verwachten meer aanvragen dan er plek is. Beoordelingscommissies beoordelen dan de aanvragen. In elke beoordelingscommissie willen we ook graag inwoners uit de wijk laten plaatsnemen. Wijkinwoners kunnen goed bepalen wat past in de wijk, daarom wil de gemeenteraad hen graag een stem geven.

Wat is de rol van inwoners in de beoordelingscommissie?
De inwoners weten wat er speelt in de wijk en wat er nodig is. Er komen 4 beoordelingscommissies, elke beoordelingscommissie vertegenwoordigt een aantal wijken. Een beoordelingscommissie bestaat uit 1 voorzitter, 1 vakexpert en 1 inwoner. De commissie is onafhankelijk.
De beoordelingscommissie komen alleen in actie als er meerdere aanvragen voor één plek zijn. Standplaatshouders beantwoorden bij het aanvragen van een vergunning een aantal vragen over duurzaamheid en binding met de wijk. De beoordelingscommissie beoordeelt de antwoorden en geeft hier punten voor. De aanvraag met de meeste punten krijgt de vergunning.

Interesse of meer weten?
We hebben Randstad gevraagd om ons te helpen met het vinden van inwoners die in de beoordelingscommissie willen plaatsnemen. De volledige vacaturetekst staat hier. Meer informatie over het standplaatsbeleid van de gemeente vindt u op de website: www.utrecht.nl/standplaatsbeleid. Vragen stelt u aan Danroy Cerneus, recruiter bij Randstad.

Deel dit: