Bericht

Trainingen over eenzaamheid in 2023

Geplaatst op 25 januari 2023, 16:13 uur
Illustration

De komende tijd worden er vanuit Utrecht Omarmt en de Vrijwilligersacademie verschillende trainingen aangeboden.
In Utrecht zijn de afgelopen jaren al een aantal trainingen over eenzaamheid aangeboden, met als doel om de kennis over eenzaamheid te vergroten. Hierdoor zijn we beter in staat om eenzaamheid onder Utrechters te signaleren, bespreekbaar te maken en te verminderen. 

Eind 2022 konden Utrechtse professionals en vrijwilligers een behoeftepeiling invullen en doorgeven over welke doelgroepen en thema's rondom eenzaamheid ze graag een training wilden volgen. Op basis van deze input is dit trainingsaanbod tot stand gekomen en later in 2023 zullen er meer trainingen bijkomen. 

Vanuit het netwerk Utrecht Omarmt worden twee trainingen aangeboden: 

1: Training verbinden met eenzaamheid op 14 maart, 28 maart en 11 april van 13.30 – 16.30 uur

Nadja van Kessel (sociaal makelaar bij DOCK) geeft deze training. Inhoud: in welke situaties ontstaat risico op eenzaamheid, het mechanisme van eenzaamheid en met welke stappen wordt het weer minder? Er wordt ook aandacht besteed aan de verbinding met je eigen schroom en weerstand t.o.v. eenzaamheid, zodat je eenzaamheid beter bespreekbaar kunt maken. 

2: Basistraining eenzaamheid bij jongeren op 20 maart van 13.30 – 16.30 uur
Hoe signaleer je als professional eenzaamheid bij jongeren tussen de 12-30 jaar? En wat is vervolgens de beste manier om het onderwerp bespreekbaar te maken? Wil je weten hoe het zit en leren eenzaamheid aan te pakken? Meld je dan aan voor deze training die gegeven wordt door stichting Join Us.

Ook worden er bij de vrijwilligersacademie in Utrecht heel veel gratis workshops gegeven, klik daarvoor op deze link.

Deel dit: