Bericht

Wijkwijzer Noordoost zoekt nieuwe bestuurder

Geplaatst op 3 mei 2021, 13:24 uur , door Wijkwijzer Noordoost Utrecht

Wijkplatform Wijkwijzer Noordoost is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Iemand uit Utrecht Noordoost, met hart voor de wijk en oog voor diversiteit. Bestuurders Wilma de Buck en Hans van Dijk vertellen wat deze functie zo mooi maakt en wat de bestuurder in spé kan bijdragen.

“We begonnen met het idee dat wij als wijkbewoners graag meer willen bepalen wat er in onze wijk gebeurt”, zegt Hans. Dat is: samen met bewoners een sterke buurt maken. Wilma haakt in: “Er gebeuren veel kleine dingen die in de wijk waardevol en van betekenis zijn en die meer bekendheid verdienen.” Hans: “Het is leuk om mee te helpen met het opbouwen van meer sociale contacten in de wijk. En het is vooral leuk om dat te doen als vrijwilliger, in plaats van als professional. Wij wonen en leven hier en hebben veel meer oog voor wat er écht gebeurt in de wijk.”

Eén van die dingen is het initiatief Ontmoet en Wandel, dat mensen bij elkaar brengt voor een kennismaking en een wandeling door de wijk. “Het is mooi dat mensen door dit soort initiatieven elkaar ontmoeten en meer samenkomen”, vertelt Hans. “Zo ontstaan nieuwe contacten en vriendschappen.” Wilma heeft als bestuurder van Wijkwijzer Noordoost de wijk een stuk beter leren kennen. “Je leert veel mensen in de wijk kennen en kunt tegelijk ook iets betekenen in de wijk. Dat helpt om het in je wijk naar je zin te hebben en om hier gelukkig lekker oud te worden.”

Het doel van Wijkwijzer Noordoost klinkt eenvoudig, maar is in praktijk vaak toch ingewikkelder: wat er allemaal gebeurt in de wijk beter vindbaar maken voor wijkbewoners. Dat kan door structuur en overzicht te creëren in het brede aanbod van activiteiten, initiatieven en diensten in de wijk. Wijkwijzer Noordoost zoekt een actieve wijkbewoner van Utrecht Noordoost die meedenkt en -helpt bij het verder laten groeien van het platform. De Wijkwijzer kan iemand gebruiken met kennis van informatievoorziening en communitybuilding. Deze nieuwe bestuurder is betrokken bij de wijk en kan kritisch meedenken in de ontwikkeling en groei van het platform.


Kijk voor meer informatie over de vacature op Bestuurder Wijkwijzer gezocht. Interesse? Stuur een mail naar info@wijkwijzernoordoost.nl.

V.l.n.r.: Hans van Dijk, Wilma de Buck en Peter Straatman