Update

Project-update bij Voordorp aan Zet: geen woontorens Romerostraat

Geplaatst op 2 mei 2021, 23:10 uur , door Peter Straatman
Project volgens planning

De gemeente heeft besloten om het planproces voor de A. Romerostraat 330-338 aan te passen van UPP2 (bouwenvelop) naar UPP1 (Stedenbouwkundig Programma van Eisen).
Aanleiding hiervoor zijn o.a. de informatieavond en de gesprekken die gevoerd zijn met Voordorp aan Zet en andere bewoners. De gemeente wil hiermee tegemoet komen aan de zorgen die in de gesprekken geuit zijn.

Bij ingewikkeldere plannen en gebiedsontwikkelingen gebruikt de gemeente Utrecht het zogenaamde Utrechts planproces (UPP) Dit is een soort stappenplan om van een idee tot realisatie te komen. Er zijn 5 typen UPP.
Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen UPP1 en UPP2:

UPP2 - Bouwvlekontwikkeling
Voor een ingewikkelde ontwikkeling van 1 gebouw of gebouwencombinatie, op 1 bouwvlek, met 1 eigenaar. Er is geen of beperkt openbaar gebied en weinig maatschappelijke gevoeligheid. De bouwenvelop wordt vastgesteld door B&W.

UPP1 - Gebiedsontwikkeling
Voor een ingewikkelde ontwikkeling in een buurt, hele buurt, hele wijk of stadsdeel. Er is een SPvE (Stedenbouwkundig Programma van Eisen) nodig dat vastgesteld dient te worden door de gemeenteraad.

 

Zie hier de gemeentelijke informatiepagina over het opnieuw ontwikkelen van de A. Romerostraat 330-338
Zie hier de gemeentelijk pagina over het Utrechts planproces