Update

Update bij Voordorp aan Zet: geen woontorens Romerostraat

Geplaatst op 31 januari 2021, 17:42 uur
Project volgens planning

Op 28 januari is het bestemmingsplan Voordorp en Voorveldse polder behandeld in de commissie Stad & Ruimte van de gemeenteraad Utrecht. In dit bestemmingsplan staat dat de A. Romerostraat 332-338 de bestemming horeca heeft met categorie B, dat betekent zware horeca met risico van overlast.
Oorspronkelijk stond in het ontwerp concept bestemmingsplan dat zware horeca niet wenselijk was en dat er behoefte was aan een buurtvoorziening in de dit pand.

Voordorp aan Zet heeft ten behoeve van deze vergadering een brief geschreven aan de gemeenteraad met het verzoek om de de bestemming te wijzigen in wijkfunctie met mogelijkheid voor horeca in categorie D3, lichte horeca. Voor de commissievergadering zijn er gesprekken gevoerd met een vertegenwoordiger van de PvdA, het CDA en Groen Links. Zij hebben dan ook hun stem luid en duidelijk laten horen in de commissie.

Een belangrijk bijkomend argument om de de horeca categorie te wijzigen is te vinden in de nota 'Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2018' vastgesteld door de gemeenteraad. Daarin wordt de categorie B, zware horeca, alleen toegekend aan een paar gelegeheden in het centrum van de stad. Voor alle horeca buiten het centrum wordt een lichtere categorie geadviseerd. Daarvoor is zelfs de speciale categorie in het leven geroepen nl. D3, die de mogelijkheid biedt om tot 23 uur een open te zijn. 

Op 4 februari staat de behandeling van het bestemmingsplan op de agenda van de gemeenteraad. Wij hopen uiteraard op een goede afloop!

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Peter Straatman

zo 21 februari 2021 17:43

Op 4 februari is het bestemmingsplan in de gemeenteraad aangenomen. Daarbij is een motie ingediend door Groen Links, PvdA, CDA, SP, Christen Unie en Partij voor de Dieren.
In de motie wordt het college o.a. gevraagd om in de gesprekken met de eigenaar de realisatie van een buurtfunctie te verkennen ...

lees meer