Activiteit

Zomeravond-wandeling Vergroening Voordorp Veemarkt

donderdag 15 juni 2023 , 19:15 - 21:30 uur
Illustration


Klimaatverandering laat zich ook in onze wijk voelen: meer droogte, meer hitte en vaker hevige regens. Daar moeten we de inrichting van de wijk op aanpassen, door bijvoorbeeld meer te vergroenen. De afgelopen twee jaar is hier door een groep buurtbewoners hard aan gewerkt. Vaak op locaties waar niet elke buurtbewoner regelmatig komt.

Wat is er allemaal gebeurd? En welke plannen zijn er voor de nabije toekomst? Op deze avond zal buurtbewoner en vergroener Frans van den Berg kort ingaan op die twee vragen. Daarna gaan we naar buiten en maken we een avondwandeling door de wijk langs de meest bijzondere locaties. Op elke locatie vertellen we iets over de rol van de buurtbewoners en over de samenwerking met de gemeente. En natuurlijk over de bomen en planten die daar nu groeien.

Deze activiteit is voor iedereen die nieuwsgierig is naar recente groene initiatieven in de wijk en uiteraard ook voor mensen die overwegen daar misschien zelf een bijdrage aan te leveren. Je moet redelijk goed ter been zijn, want we maken een wandeling van ongeveer anderhalf uur.

Inloop Paviljoen Ons Buiten: 19:15. Koffie en thee staan klaar.

Start presentatie: 19:30 uur
Start excursie: 20:00 uur
Einde excursie: 21:30 uur
Kosten: gratis

Aanmelden: stuur een bericht naar acveedorp@gmail.com en vermeld met hoeveel personen je mee wilt doen.

 

Locatie
Paviljoen Tuinenpark Ons Buiten
Kosten
Gratis
Deel dit: