Activiteit

ZIMIHC sessies – Willem Spee & Henk Wilmans

donderdag 11 mei 2023 , 20:00 - 22:30 uur
Illustration

Elke tweede donderdag van de maand tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC Sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen.
Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten. Donderdag 11 mei kan je Willem Spee & Henk Wilmans bewonderen in de ZIMIHC-foyer.

Willem Spee (gitaar en zang) speelt onder zijn artiestennaam Bald Bill songs die hem in veel gevallen al zijn hele muzikale leven inspireren. Vanuit zijn verleden als bassist en zanger in de Chicago-blues traditie, heeft hij zich de afgelopen jaren vooral verdiept in het Amerikaanse repertoire. Leidraad is dat de muziek die hij speelt een “vetrandje” moet hebben.
Namen als Johnny Cash, Tom Waits, Dave von Ronck en Ry Cooder horen daarbij. Onderdeel van zijn repertoire zijn ook een aantal onbegeleide songs uit de Engelse folktraditie en de Amerikaanse “field and holler” traditie. Kortom een optreden met ballads en blues.

Henk Wilmans:
Opgericht in 2011, Henk Wilmans is de enige Nederlandstalige countryband van Nederland. Het is overigens ook de enige band die via Linkedin bij elkaar is gekomen. Henk speelt ‘hertaalde’ nummers van grote countryhits van countrysterren als Dolly Parton (Jolene – Jan-Jaap) en Johnny Cash (Folsom Prison Blues = Bijlmerbajes Blues), maar ook eigen nummers. Henk bestaat uit vier zeer ervaren muzikanten, die perfect op elkaar zijn gespeeld.

Het zijn:
Maarten Kuipers – zang, gitaar, accordeon, mondharmonica
Hans Abbink – zang, basgitaar, contrabas
Godfried Bogaard – zang, percussie en drums
Johan Nebbeling – gitaar

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk en covers. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer.  Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Locatie
ZIMIHC theater Wittevrouwen
Kosten
Gratis

Illustration
 
Deel dit: