Activiteit

Investeren in zuinige energie: voorbeelden en adviezen

dinsdag 22 november 2022 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

De Activiteitencommissie Veemarkt Voordorp organiseert een tweede avond over energiebesparing met drie presentaties. Twee van koplopers uit de wijk en een van een wijkbewoner die als adviseur haar sporen verdiend heeft. 

Twee bewoners uit Voordorp vertellen over de acties die zij zelf hebben uitgevoerd. De een heeft de stap gezet naar zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp, met als doel: nul op de meter. Hoe heeft hij dat aangepakt? En wat zijn de eerste ervaringen? De ander heeft gekozen voor bodemwarmte - een milieuvriendelijk alternatief voor het verbranden van aardgas. Met het gebruik van die warmte heeft zij geen uitstoot van CO2 en gaat zij klimaatverandering tegen. Wat is daarvoor nodig? En hoe zijn haar ervaringen? 

Runa Lentz woont in Voordorp en werkt als adviseur en specialist in duurzaam bouwen en verbouwen. Zij heeft ervaring in het helpen van particuliere woningeigenaren, VVE’s, gemeentes en woningcorporaties om woningen te verduurzamen. Ze kent de bezwaren en drempels die mensen ervaren in de energietransitie. Runa presenteert de alternatieven voor aardgas en vertelt welke systemen het meest logisch zijn voor woningen in de wijk. 

In verband met de beperkte capaciteit is reserveren via e-mail verplicht. Dat kan door een bericht te sturen aan acveedorp@gmail.com met vermelding van het aantal personen. U krijgt een bevestiging.

Kosten toelichting
€ 5,- incl koffie / thee en drankje na afloop
Deel dit:
1 reactie

Wilma de Buck

ma 31 oktober 2022 18:41
Mooi inititiatief!