Activiteit

Plandeldag

zaterdag 27 augustus 2022 , 10:00 uur
Illustration

In het kader van Utrecht 900 trommelt Plandelman een leger van opruimhelden op om in één dag 900 Utrechtse straten zwerfafvalvrij te maken. Van Vleuten, De Meern tot De Uithof, van Lunetten tot Overvecht, van Kanaleneiland tot Zuilen en alles daartussen.

Plandelen.
Het werkwoord ‘plandelen’ (wandelen + plastic plukken) is al bij veel Utrechters synoniem voor zwerfafval oprapen. Plandelen is gezellig én laagdrempelig. Van klein tot groot, van peuter tot pensionado: iedereen kan het, en steeds meer Nederlanders doen het. In Utrecht promoot Anton Damen het sociale fenomeen met zijn alter-ego Plandelman: optimistischer dan Superman, groener dan de Hulk. Zijn missie? De opruimheld in ieder van ons activeren. Het buurtinitiatief bleek een groot succes in Lunetten en sloeg over naar andere wijken in de stad (en daarbuiten). Inmiddels zijn in o.a. Zuilen, Leidsche Rijn en Witte Vrouwen plandelgroepen actief.

Zaterdag 27 augustus 2022.
Op zaterdag 27 augustus roept Plandelman in het kader van Utrecht 900 opruimhelden uit alle wijken op hun krachten te bundelen en in één dag 900 straten zwerfafvalvrij te maken. Meedoen is gratis, net als de speciale WePlog-app waarmee de gelopen routes de stadskaart in realtime groen kleuren. Je eigen straatje, of dat van een ander; een kwartiertje of een uur, dat maakt niet uit.

Welke wijk wordt de groenste van heel 030? Wie tien opruimhelden mobiliseert, verdient een origineel P-shirt. Aan het eind van De 1ste Utrechtse Plandeldag vieren alle plandelaars & ploggers  de verzamelde buit met een klein feestje.

Meer informatie vind je hier.

Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)

Deel dit: