Activiteit

De Buurtcamping Griftpark

vr 8 jul 2022 - zo 10 jul 2022 , 11:00 - 17:00 uur
Illustration

Het is feest, want de Buurtcamping gaat dit jaar eindelijk weer door! Kom jij ook lekker vakantie vieren met je buurtgenoten in het Griftpark van 8 tot met 10 juli? Of kom je een handje helpen in aanloop naar of tijdens het weekend zelf?

De camping vindt plaats op het terrein van Griftsteede, waar Utrecht Natuurlijk een programma verzorgt voor jong en oud! Loop rond over de boerderij en door de moestuinen en je staat midden in de natuur! Op de camping kun je lekker ontspannen voor je tent, sterke verhalen delen bij het kampvuur en samen buiten ontbijten. Of kom een dagje buurten en sluit aan bij een potje volleybal, een leuke workshop, dans mee op de hitjes van vroeger tijdens de campingdisco en wie weet welke leuke mensen je uit je eigen buurt leert kennen!

 
Sinds 2015 werkt De Buurtcamping Utrecht aan de sociale samenhang in verschillende wijken in de stad. Inmiddels hebben meer dan 1.500 buurtbewoners de afgelopen jaren gekampeerd op door henzelf georganiseerde Buurtcampings. Door samen met ondernemers en organisaties De Buurtcamping te organiseren en hier te overnachten, leren bewoners zowel elkaar als het aanbod in hun buurt beter kennen.
Uit onderzoek blijkt dat de campings uniek zijn, een duidelijke afspiegeling van de wijk, en ze de afgelopen jaren voor steeds meer duurzame ontmoetingen tussen verschillende bewoners(-groepen) hebben gezorgd.

De Buurtcamping Griftpark vindt ieder jaar plaats op de prachtige locatie; Stadsboerderij Griftsteede wat in het groene hart van de wijk Noordoost, namelijk het Griftpark. De wijk is zeer divers wat prachtige ontmoetingen tot gevolg heeft! Utrechters worden dichterbij elkaar en de buurt gebracht. Ze ervaren een onvergetelijk vakantiegevoel in eigen park. Je mag jezelf zeker laten zien want iedereen mag meedoen en met een pleerol onder de arm is iedereen gelijk! Je leert nieuwe mensen, organisaties en activiteiten kennen. Utrecht wordt kleiner en groter tegelijk!

Locatie
Griftsteede
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
De Buurtcamping Griftpark is een stadscamping die voor én door de buurt wordt georganiseerd. Iedereen is welkom en iedereen mag meehelpen! Wil je meehelpen in aanloop naar of tijdens het weekend? Leuk! Stuur een mailtje naar griftpark@debuurtcamping.nl.
start / einde
Gestart op vr 8 juli 2022. Beëindigd zo 10 juli 2022

Documenten
maximum aantal deelnemers
50
Deel dit: