Activiteit

Hoe Oprecht Energiek ben jij? Een kennismaking met Positieve Gezondheid

dinsdag 28 juni 2022 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Hoe houd je regie en plezier in je vrijwilligerswerk? Ieder mens heeft meer invloed op veranderingen dan je misschien zou denken.

Lees hier de voorwaarde voor deelname https://www.vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden

Doelgroep

Vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden geïnteresseerd in onderwerpen als gezondheid, omgaan met veranderingen en Positieve Gezondheid.

Niveau-eisen/voorkennis nodig?

n.v.t.

Inhoud

Gezondheid is iets waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben. Het ene moment zit je beter in je vel dan het andere moment. Wat maakt dat je soms veranderingen beter aankan en hoe kun je hier zelf meer invloed op uitoefenen, bijvoorbeeld in je vrijwilligerswerk/organisatie?

In 2012 introduceerde Machteld Huber het concept van Positieve Gezondheid in Nederland en beschreef gezondheid als:

“ Gezondheid is het aanpassingsvermogen aan de uitdagingen van het leven. Gezondheid is niet wát je meemaakt, maar hóe je ermee om kunt gaan. Niet wat je mankeert, maar hoe je functioneert. Het is als het ware meebewegen met het leven. Het gaat over de dagelijkse dingen doen, over kwaliteit van leven, over meedoen, over zingeving en over geestelijke veerkracht”.

Tijdens de twee uur durende praktische workshop wisselen we theorie en eigen ervaringen af met het zelf actief aan de slag gaan en zullen we praktische thema’s behandelen, maar ook kijken naar onderwerpen als nee-zeggen, wie ben ik, wat is de kracht van taal en wat wil ik eigenlijk nog na vandaag?

Trainer

Trainer Esther van der Tak omschrijft zichzelf als "een mensenmens puur sang die zich graag maatschappelijk inzet voor anderen, 45 jaar, moeder van Ash en opvoeder van Jack the cat. Dat ben ik! "

Locatie
VC Utrecht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: