Activiteit

Samen dementie vriendelijk

maandag 13 juni 2022 , 19:30 - 22:05 uur
Illustration

Tijdens de workshop krijgt je in vogelvlucht informatie over verschillende vormen van dementie en concrete handvatten voor jouw (vrijwilligers)organisatie.

Lees hier de voorwaarde voor deelname https://www.vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden


Doelgroep

Alle initiatieven die mogelijk met deelnemers of vrijwilligers met dementie in aanraking komen. Denk aan wijkcentra, sportclubs, kaartclubs, bezoekgroepen, kerken, koren, kinderboerderijen etc.

Niveau-eisen/voorkennis nodig?

n.v.t.

Inhoud

In Utrecht hebben ruim 3000 mensen een vorm van dementie. Daarvan wonen 2300 Utrechters zelfstandig thuis. Ook mensen met dementie willen graag zolang mogelijk blijven meedoen in de samenleving. Dat kan vooral als de omgeving begrip en kennis heeft over dementie en indien nodig een handje helpt. Met elkaar kunnen wij ook mensen met dementie zolang mogelijk mee laten doen bij Utrechtse organisaties en (buurt)initiatieven.

Tijdens de bijeenkomst krijg je in vogelvlucht informatie over de verschillende vormen van dementie, de verschijnselen en handvatten hoe om te gaan met iemand met dementie volgens de GOED methode. Ook is er ruimte voor het delen van ervaringen uit jouw organisatie en worden er suggesties geven voor het ontwikkelen van een dementie vriendelijk beleid.

Na afloop herken je dementie beter, heb je handvatten om op een goede wijze te reageren in je (vrijwilligers)werk en krijg je tips voor je eigen organisatie.

Trainer

De regionale afdeling Alzheimer Nederland gemeente Utrecht  (ANGU) werkt aan een dementie vriendelijk Utrecht en wil burgers van Utrecht informeren over dementie en de leef- en woonomgeving voor mensen met dementie verbeteren. Samen dementie vriendelijk is een landelijke organisatie op initiatief van Alzheimer Nederland. Trainers zijn Gerda van Ginneken en Petra van der Heiden.

Locatie
VC Utrecht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: