Activiteit

Op je gemak voor iedere groep

woensdag 8 juni 2022 , 10:30 - 12:30 uur
Illustration

Sta jij bij jouw (vrijwilligers)organisatie regelmatig voor een groep?

Lees hier de voorwaarde voor deelname https://www.vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden

Doelgroep

Iedereen die met mensen werkt in (vrijwilligers)organisaties.

Niveau-eisen/voorkennis nodig?

n.v.t.

Inhoud

Je eigen aanwezigheid inzetten om ruimte te creëren en je volledig open te kunnen stellen voor de ander. Dat is de kern van deze workshop. Iedereen kent situaties waarin je merkt dat het nodig is goed te luisteren naar elkaar en tegelijkertijd goed bij jezelf te blijven. Dat het nodig is om je te verbinden met de ander en je eigen grenzen te herkennen. In deze workshop leer je hoe je de ruimte kan scheppen voor jezelf om van daaruit beschikbaar te zijn voor de aandacht van de ander. 

We beginnen met het oefenen van de perifere blik (de brede blik versie de ‘tunnelvisie’ blik). Met deze vaardigheid aan boord, gaan we in tweetallen oefenen om via de ogen de verbinding met elkaar aan te gaan en deze verbinding vast te houden. Je ervaart tijdens deze oefeningen wat het voor jezelf betekent om volledig aanwezig te zijn en volledig beschikbaar te zijn voor de ander. Je zult ervaren dat oordelen steeds meer wegvallen. De 1-op-1 oefeningen zijn de basis voor de verbinding die je als individu met een hele groep kan maken. Want dat is steeds de 1-op-1 verbinding aangaan met een nieuw paar ogen. 

De workshop is ervaringsgericht. Je hebt dus geen pen en papier nodig!

Aan het eind van de workshop heb je de ervaring dat je met behulp van een brede, ontvankelijke blik kunt kiezen voor aandacht en openheid in de relatie die je met anderen aangaat, ook als die relatie lastig is. Je blijft bij jezelf.

Trainer

Als eigenaar van Reflexie, begeleidt Caroline Peet voornamelijk mensen in het onderwijs. Daar ligt haar expertise. Naast training en begeleiding, voert Caroline opdrachten uit als gastdocent in het HBO en MBO voor de vakken Nederlands en Communicatie.

Locatie
VC Utrecht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: