Activiteit

Versterk jouw basiskennis over LVB (licht verstandelijke beperking)

dinsdag 24 mei 2022 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

In deze workshop doe je basiskennis op over mensen met een LVB en mogelijke bijbehorende problematiek zoals autisme of borderline.

Lees hier de voorwaarde voor deelname https://www.vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden

Doelgroep

Vrijwilligers, coördinatoren en bestuurders binnen bijvoorbeeld buurthuizen, sportclubs, voedselbank en kerken die met de doelgroep LVB te maken kunnen hebben.

Niveau-eisen/voorkennis nodig?

n.v.t.

Inhoud

De samenleving is er steeds meer op gericht dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen en dat buurtgenoten meer en meer elkaar weten te vinden in de wijk. In buurt-, sport- of culturele organisaties heb je te maken met verschillende doelgroepen waaronder mogelijk mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek zoals autisme of borderline. 

Leer tijdens deze workshop de basiskennis over een LVB, autisme en borderline waardoor je wellicht minder handelingsverlegenheid ervaart richting de doelgroep en je iemand beter kunt betrekken bij de vrijwilligersactiviteit. Ook als coördinator kun je met deze basiskennis de juiste ondersteuning bieden en handvatten aanreiken.

Trainers

Trainers zijn Monique Sluiman en Suzanne Huigsloot, beiden werkzaam bij Philadelphia voor o.a. ambulante zorg. "Dit houdt in dat ik bij mensen met LVB in de wijk kom om hen te helpen bij allerlei dagelijkse zaken. Het liefst helpen we de mensen aansluiting te zoeken in de wijk door (aangepast) werk te kunnen gaan doen of naar een ontmoetingsplek mee te nemen".

Locatie
VC Utrecht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: