Activiteit

Ontmoet & Wandel: Nieuw in de stad

woensdag 15 september 2021 , 18:00 - 19:00 uur

Het thema van deze Ontmoet & Wandel is: Nieuw in de stad. Ben je ooit naar een nieuwe plek verhuisd? Doe mee met de online matchingssessie en organiseer daarna een wandeling met je wandelmaatje. Deel je ervaringen en luister naar anderen terwijl je Utrecht te voet verkent. Iedereen is welkom!

Nieuw in de stad
In deze editie van de dialoog serie Ontmoet & Wandel, staan we stil bij de uitdagingen van een verhuizing naar een nieuw land, stad, dorp of wijk. Is het lastig om te verhuizen naar een nieuwe plek? Voel je je soms eenzaam? Is het spannend om ergens helemaal opnieuw te beginnen? Kan je makkelijk nieuwe mensen en de buren ontmoeten? Hoe maak je nieuwe vrienden? Hoe vind je leuke activiteiten en hobby’s op je nieuwe plek? Deel je nieuwkomerervaring in deze online dialoog en laat je inspireren door verhalen van anderen.

Lees Evelyns impressie van een dialoog over nieuw zijn in de stad. >>>

Leidraad voor het wandelgesprek
Kennismaken: wie ben je, ben je ooit naar een nieuwe plek verhuisd?
Ervaringen: Deel een mooie ervaring met nieuw zijn in een stad. Wat maakte dit prettig?
Dromen: Wat is je ideaal als je nieuw in een de stad komt? Hoe zou je je hier welkom voelen?
Doen: Wat zou je kunnen doen om die droom dichterbij te brengen?
Evaluatie: Wat neem je mee van dit gesprek?
Ontmoet & Wandel

Deze  dialoog maakt deel uit van een reeks, die heet Ontmoet & Wandel. Deze serie is een initiatief speciaal voor in Coronatijd onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend. Een lichtvoetige serie waarin je verschillende mensen ontmoet, elkaar en de wijk ontdekt en wandelend in gesprek gaat.

Locatie
Zoom (online)
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: