Activiteit

Workshops rondom bouwplannen in jouw buurt

woensdag 30 juni 2021 , 19:30 - 21:30 uur

Ben je als bewoner betrokken bij bouwplannen in jouw buurt? Deze 3 workshops geven informatie over je positie, de beïnvloedingsruimte, regelgeving en financiën. 
In Voordorp in een bewonersgroep actief maar ook rondom buurthuis De Leeuw en de Huizingalaan. 
Project info Voordorp vind je hier https://wijkwijzernoordoost.nl/project/6504/voordorp-aan-zet--geen-woontorens-romerostraat

Workshop 3:
Financiën
 
Bij locatie- en gebiedsontwikkeling kijken we niet alleen naar de inhoudelijke wensen en ideeën, maar ook naar de financiële haalbaarheid van plannen. Zaken als de grondexploitatie van gemeenten, de grondprijs, de waarde van (maatschappelijk) vastgoed, kosten voor planprocedures en mogelijk baten of opbrengsten van een initiatief.  Zaken waar jullie ook mee te maken krijgen als je als groep actieve burgers een ruimtelijk plan wilt realiseren.In deze workshop neemt Kees Swinkels, planeconoom bij Arcadis, ons mee in de financiële kant van de gebieds- en locatieontwikkeling. Kees wordt veelvuldig door KNHM foundation ingezet als adviseur bij burgerinitiatieven. Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk hoe zijn kennis en ervaring kan helpen om jullie dromen te verwezenlijken.

Illustration
 
Deel dit: