Bericht

Creatieve dialogen in ZIMIHC

Geplaatst op 16 mei 2023, 00:00 uur
Illustration

Op 5 juni start een nieuwe serie creatieve dialogen bij ZIMIHC. Op 5 woensdagen van 10:15 - 12:30 uur. Praten over mooie thema’s is leuk, maar wat als we ook eens creatief aan de slag gaan? 

Creatief en in gesprek
Tijdens deze dialoogserie ga je niet alleen met elkaar in gesprek, je onderzoekt ook op een creatieve manier het thema. Denk bijvoorbeeld aan tekenen, schrijven of zelfs theater! Tijdens de dialoog maken we kennis met elkaar en met het thema. We delen ervaringen en gaan creatief aan de slag om onze dromen vorm te geven.

Meer verdieping door creativiteit
Zelfontplooing, participatie en zelfs verbetering van de gezondheid en contact tussen wijkbewoners… Dat klinkt goed! Hoe krijg je dat dan? Volgens een onderzoek van Movisie zijn dit o.a. resultaten van samen creatief bezig zijn. Kunst en cultuur blijken erg belangrijk te zijn voor het welbevinden, met name voor oudere volwassenen. Toen we begonnen met dialoog en creativiteit in NoordOost trok dit een nieuwe groep ouderen aan, die niet alleen maar aan tafel gesprekken willen voeren maar zich met creativiteit op een hele mooie en manier konden uiten.

Thema's die hier leven

Op de Hallo Wittevrouwen van 20 april gingen Suzanne en Ellen met buurtbewoners in gesprek over welke thema's hier in de wijk leven. Een mooie basis voor een nieuwe serie kunstzinnige dialogen in ZIMIHC Wittevrouwen!

  • 7 juni: Een goeie buur...., is beter dan een verre vriend. Wel eens meegemaakt? Zo’n typisch moment waarop je als buren echt wat voor elkaar betekent? Wat maakt een goede buur beter dan een verre vriend? 
  • 14 juni: Ruimte delen. Hoe kijk je tegen delen aan? …van het bankje in het park tot parkeerplaatsen, de stoep, je tuin en huis. Hoe beleef jij ruimte? Openbare ruimte of jouw eigen ruimte? Hoe kijk je tegen delen aan? 
  • 21 juni: Omgaan met meningsverschillen. ‘Ben je nou een discussie aan het winnen, of elkaar aan het verliezen?’ een kenmerkende quote uit een SIRE campagne. Meningsverschillen zul je vast wel tegenkomen. Maar hoe ga je daar mee om? 
  • 28 juni: Klimaat: kleine en krachtige keuzes. Je ‘footprint’ verkleinen voor het klimaat… Je kent het wel: minder van dit, minder van dat. Maar wat als we het omdraaien? Waar zou je juist meer van willen? Je handafdruk vergroten! Gewoon kleine dingen die een positieve invloed hebben op het klimaat in je eigen omgeving?
Deel dit: