Update

Nieuwe serie creatieve dialogen

Geplaatst op 15 mei 2023, 00:00 uur
Illustration

Op 5 juni start een nieuwe serie creatieve dialogen bij ZIMIHC. Op 5 woensdagen van 10:15 - 12:30 uur. Praten over mooie thema’s is leuk, maar wat als we ook eens creatief aan de slag gaan? 

Creatief en in gesprek
Tijdens deze dialoogserie ga je niet alleen met elkaar in gesprek, je onderzoekt ook op een creatieve manier het thema. Denk bijvoorbeeld aan tekenen, schrijven of zelfs theater! Tijdens de dialoog maken we kennis met elkaar en met het thema. We delen ervaringen en gaan creatief aan de slag om onze dromen vorm te geven.

Meer verdieping door creativiteit
Zelfontplooing, participatie en zelfs verbetering van de gezondheid en contact tussen wijkbewoners… Dat klinkt goed! Hoe krijg je dat dan? Volgens een onderzoek van Movisie zijn dit o.a. resultaten van samen creatief bezig zijn. Kunst en cultuur blijken erg belangrijk te zijn voor het welbevinden, met name voor oudere volwassenen. Toen we begonnen met dialoog en creativiteit in NoordOost trok dit een nieuwe groep ouderen aan, die niet alleen maar aan tafel gesprekken willen voeren maar zich met creativiteit op een hele mooie en manier konden uiten.

Deel dit: