Update

Werken voor je wijk!

Geplaatst op 8 januari 2024, 00:00 uur
Illustration

Wil jij je inzetten voor je wijk, buurt, bewoners en initiatieven rond het Griftpark? Zoek je zelfstandig werk dichtbij huis waarin je verschil kunt maken? Bekijk onze vacatures en bouw mee aan een sterke wijk! Zowel ervaren wijkgenoten, studenten en starters zijn van harte welkom!  Een combinatie van functies is mogelijk. 

1. Projectcoördinator Samen Verduurzamen

De Wijkcoöperatie Griftstroom gaat ook in 2024 verschillende buurten verder helpen bij het realiseren van collectieve verduurzamingsmaatregelen. Bewonersgroepen ondersteunen bij de realisatie van een Energiecafe en het zetten van concrete stappen voor (collectief) verduurzamen. denk aan gezamenlijk isoleren van woningen, vervangen van glas, gezamenlijk installeren van zonnepanelen, maatregelen tegen hittestress. Het gaat om een betaalde opdracht voor een jaar voor gemiddeld 4 uur per week, flexibel in te vullen. 

De belangrijkste competenties die we vragen:

  • praktisch en hands-on in het organiseren/ondersteunen en communiceren van bijeenkomsten
  • sterk in samenwerking met bewoners/vrijwilligers, het werven en duurzaam betrekken van bewoners
  • ervaren in bottom up gemeenschapsvorming, sterk in communictaie met (online)media, socials, tekst en beeld
  • creatief verbindend met oog & oor voor wensen, behoeften en talenten van bewoners

2. Kartrekker Wijkwijzer
Voor het verzorgen en verspreiden van de digitale nieuwsbrief, socials, flyers en posters. Voor het beheren & coordineren van informatiestromen in een netwerk van contentmakers, redacteuren en contactpersonen per buurt. Voor het vullen van buurtagenda’s, verzamelen van bewonersverhalen en nieuws uit de wijk. Voor ondersteuning bij gebruik van het online platform. Voor inspelen op wat leeft, vragen, wensen & behoeften in de wijk. Voor het verzamelen en beheren van webcontent, schrijven van webteksten. Reageer voor 26 januari!

Het gaat om een betaalde opdracht voor een jaar van gemiddeld 4 uur in de week. Flexibel in te vullen. In overleg vanuit huis en op locatie in de buurt.

De belangrijkste competenties die we vragen:

  • Servicegericht richting bewoners, initiatieven en vrijwilligers met vragen, wensen, ideeen, talent. Pro-actief meedenken & werken.
  • Je bent vertrouwd, handig met websites, (online)media, socials, digitale nieuwsbrieven, tekst en beeld.
  • Je speelt met content in op vragen/behoeften/wensen. Brengt in beeld wat er speelt in de wijken rond het Griftpark. 
  • Je bent sterk in gericht relatiebeheer, het op/uitbouwen van een netwerk van contentbeheerders & buurtcontactpersonen
  • Je bent sterk in content verzamelen/beheren rond bewonersvragen/thema's: vergroenen, cultuur, zorgen, opvoeden, energie etc. 

3. Ondersteuner Griftparknetwerk 
Om kennis en krachten van bewoners te bundelen en laten stromen rond het Griftpark. Voor het programmeren van activiteiten en evenementen met bewoners(initiatieven) in de buitenlucht die de geschiedenis doen herleven en het park een duurzame toekomst geven voor komende generaties. Om het buitenleven en de biodiversiteit in al zijn facetten te vieren in verbinding met buitenplaatsen en binnentuinen in de wijk. Zodat meer bewoners weten wat er te doen is aan skatefeesten, wandelingen, excursies, snoeiacties, plandelacties, dansfeesten, oogstfeesten en hieraan mee kunnen doen. Je doet dit samen met de projectgroep 25 jaar Griftpark.

Het gaat om een betaalde opdracht voor een jaar voor gemiddeld 4 uur per week. Flexibel in te vullen vanuit huis en op locatie.

De belangrijkste competenties die we vragen:

  • praktisch en hands-on in het organiseren/ondersteunen en communiceren van evenementen en activiteiten 
  • sterk in samenwerking met bewoners/vrijwilligers, het werven en duurzaam betrekken van bewoners
  • sterk in all round communicatie en gemeenschapsvroming, handig met (online)media, socials, tekst en beeld
  • creatief verbindend met oog & oor voor wensen, behoeften en talenten van bewoners

Reageren?

Interesse in een functie of combinatie van functies? Reageer voor 1 februari 2024 naar wijkcooperatiegriftstroom@gmail.com. Vragen? Meer weten? App of bel 06 2196 9238. 

Deel dit: