Bericht

Café Averechts bestaat 40 jaar!

Geplaatst op 19 april 2023, 22:00 uur
Illustration

Café Averechts viert haar 40 jarig bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers!

In deze tijd van dure energieprijzen en personeelstekorten klinkt het bijna onmogelijk dat er een café is dat puur op vrijwilligers draait én ook nog maandelijks een bedrag aan goede doelen kan weggeven. Toch doet Café Averechts dat. Dit jaar viert het café haar 40-jarig jubileum!
 
Café Averechts in de Utrechtse Vogelenbuurt en is actiever en levendiger dan ooit. Vandaag de dag zijn er zo’n 45 vrijwilligers actief, die achter de bar of in de keuken werken of op tal van andere gebieden actief zijn om het café draaiende te houden. Het is zeker voor de stad, en misschien wel voor heel het land,  een uniek concept, dat nu al vier decennia lang succesvol stand houdt.
 
Dit is echter niet het enige dat bijzonder is aan het café. Naast de open en gezellige sfeer, die het café uitstraalt, kunnen bezoekers er regelmatig terecht voor tal van activiteiten, zoals live optredens van veelal lokale bands en artiesten, een vegetarisch eetcafé op zondagavond, een open podium op donderdagavond en een pubquiz op de laatste zaterdag van de maand. Ook functioneert het café als buurtcafé en is het een populaire ontmoetingsplek voor inwoners van de Vogelenbuurt en natuurlijk voor de rest van de stad.
 
Het meest bijzondere aspect van Café Averechts is, dat alle winst die het café maakt ten goede komt aan goede doelen. Dit wordt gedaan door de fooienpot te verdubbelen vanuit de winst en dit te schenken aan een goed doel, dat elke twee maanden door de vrijwilligers zelf geselecteerd wordt. Blijft er aan het eind van het jaar nog winst over, dan wordt ook die geschonken aan goede doelen.
 
Dit jaar bestaat Café Averechts 40 jaar en dat zal uitgebreid gevierd worden! Op Koningsnacht, 26 april, vindt tijdens het jaarlijkse muziekevenement, dat het café organiseert, de opening van het lustrumjaar plaats. En ook hierbij zijn het de vrijwilligers zelf die het initiatief nemen. Zo heeft een van de vrijwilligers een lustrumlied geschreven dat op Koningsnacht voor het eerst ten gehore gebracht zal worden. Een andere vrijwilliger heeft voor de gelegenheid in samenwerking met een erkende brouwerij naar eigen recept een lustrum-bier gebrouwen, dat tijdens Koningsnacht voor het eerst op de tap beschikbaar zal zijn. Daarnaast is er in het café de foto-expositie ’40 jaar Averechts’ te bewonderen, die een unieke selectie uit de rijke geschiedenis van het café laat zien.
 
Café Averechts is te vinden op Lijsterstraat 49 en is elke woensdag t/m zondag te bezoeken. 
Kijk voor de actuele openingstijden op www.averechts.nl. Ook is op deze website meer informatie te vinden over het café alsmede op Facebook (www.facebook.com/cafeaverechts) en op Instagram (www.instagram.com/cafeaverechts).
 

Deel dit: