Verhaal

Suzanne doet kunstzinnige dialogen

Geplaatst op 16 mei 2023, 00:00 uur
Illustration

"Door het woonbestuur in de Vermeulenstraat ben ik burgerinitiatieven een stuk meer gaan waarderen. Hier heb ik namelijk direct mogen ervaren wat het effect is" vertelt Suzanne die in de Vermeulenstraat is opgegroeid. Ook nu ze verhuisd is naar Oog in Al is ze nog vaak in Wittevrouwen en de Zeeheldenbuurt te vinden. "De wijk voelt nog steeds als thuis". Om een brug te slaan met kunstzinnige dialogen en meer bewoners te leren kennen sluit ze graag aan bij Buurtbel Wittevrouwen!

Opgegroeid in de Vermeulenstraat

"Ik ben Suzanne Kruijs, 26 jaar en sinds 3 jaar (helaas) ex-bewoner van de Zeeheldebuurt. Ik ben opgegroeid op de Vermeulenstraat en woon nu in Oog in Al. Mijn ouders wonen nog steeds in de Vermeulenstraat, dus ik ben er regelmatig te vinden! Als master student community development & projectcoordinator bij Utrecht in Dialoog organiseer ik kunstzinnige dialogen in deze wijk" 

Wittevrouwen voelt nog steeds als thuis

"Ook al woon ik niet meer in de buurt, de wijk voelt nog steeds als thuis merk ik. Er zijn zoveel bekende gezichten en fijne plekken in Wittevrouwen e.o. Sinds een aantal jaar ben ik steeds meer te vinden in de Voorveldse Polder én ‘s avonds, voordat ik naar huis ga, uiteraard nog even naar Roberto! Het is zo’n karakteristieke wijk en er heerst zo’n gemoedelijke, prettige sfeer onder de bewoners."

Merkbaar effect van een woonbestuur!

"Op de Vermeulenstraat is sinds een aantal jaar een actief woonbestuur en het is zo goed voor de sfeer in de straat. Het is een stuk gemoedelijker en groener geworden. Door het woonbestuur in de Vermeulenstraat ben ik burgerinitiatieven een stuk meer gaan waarderen. Hier heb ik namelijk direct mogen ervaren wat het effect is van zo’n woonbestuur." 

Een praatje met de buren en paaseitjes 

"De buren van mijn ouders ken ik natuurlijk erg goed. Het is ook fijn om ze af en toe weer even te zien! Ik merk dat ik het prettig vind om te weten wie er nou precies mijn buur is. Dit heb ik denk ik erg van mijn ouders meegekregen. Zij hechten hier namelijk ook erg veel waarde aan. Ze maken altijd een praatje, hangen een tasje met paaseitjes aan de deuren, hebben een presentje voor de verjaardagen of schrijven een Sinterklaasgedichtje voor 5 december." 

"WhatsApp heeft ervoor gezorgd dat het contact een stuk makkelijker is. Dit merk ik ook in Oog in Al woon."

Een brug van kunstzinnige dialogen 

"Ik wil graag een brug slaan tussen de Buurtbel en de kunstzinnige dialogen van Utrecht in Dialoog. Op een kunstzinnige manier thema's die hier in de wijk leven onderzoeken en extra verdiepen. Op deze manier nog meer verbinding, verdieping en verrijking krijgen. De gesproken taal is niet voor iedereen de beste manier om ervaringen en dromen te delen."

"Op de bijeenkomst van 20 april heb ik het plan van de kunstzinnige dialogen toegelicht. Hier hebben we samen onderzocht wat buurtbewoners met deze dialogen willen en welke thema's hier leven. Dit was de basis voor een mooie nieuwe serie kunstzinnige dialogen in ZIMIHC Wittevrouwen! We starten in juni met "een goeie buur" en gaan ook in gesprek over "Klimaat: kleine en krachtige keuzes".

Buurtbel Wittevrouwen 

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners.

Deel dit: