Verhaal

Annelotte (39) uit 'Schamele Troost'

Geplaatst op 17 maart 2023, 23:34 uur
Illustration

‘Voor mij is de zin van het leven dat je hier maar kort bent en het zo leuk mogelijk moet maken’, zegt gezellige, muzikale kletskous Annelotte. Pas speelde ze nog bij ‘Gluren Bij De Buren’ met haar bandje ‘Schamele Troost’ (op Instagram @schamele.troost), waarop ze veel positieve reacties kreeg. Dit bandje hertaalt Engelstalige countrynummers naar Nederlandse liedjes met een knipoog. Naast viool- en gitaarspelen, zingen en liedjes schrijven, werkt Annelotte als beleidsadviseur bij het UMC Utrecht.

‘Wittevrouwen is de leukste buurt’
‘Wat zou het prachtig zijn als ik ooit hier zou mogen wonen’, zei Annelotte, toen ze met haar vriend Michiel door de buurt ‘Wittevrouwen’ liep. Hij woonde toen al in deze buurt, waardoor ze al goed van de sfeer had kunnen proeven. Een tijdje later werd haar droom werkelijkheid; Annelotte woont in de buurt ‘Wittevrouwen’. Ze woont hier sinds een paar weken en meldt over de buurt en haar straat: ‘Wittevrouwen is de leukste en mooiste buurt van Utrecht om te wonen. Als ik een straat zou mogen kiezen in Utrecht, zou het deze straat zijn’. Er is maar één ding dat ze mist: iets meer etnische diversiteit in de buurt.

Er zijn veel activiteiten in de buurt, weet Annelotte. In verband met de korte periode die ze hier pas heeft meegemaakt, heeft ze er nog niet veel uitgeprobeerd. Wel is ze benieuwd naar hoe zij de activiteiten zal ervaren. Wat Annelotte wel al heeft ondervonden, is dat de Bladstraat veel bezig is met muziek en gezelligheid. Ze vertelt dat hier 2 keer per jaar een straatfeest is en ze ook wel eens met elkaar borrelen.

Annelotte doet graag iets voor een ander
‘Behulpzaam’ is een woord dat echt bij Annelotte past. Ze heeft in haar vorige buurt namelijk maar liefst 3 jaar in de bewonerscommissie gezeten! Huizen zouden daar gesloopt worden en Annelotte hield, samen met 4 andere enthousiastelingen, in de gaten of iedereen uit de buurt wel goed terecht zou komen en of alles wel goed ging. Altijd al heeft ze goed contact gehad met buren. Ze vindt het gezellig om elkaar af en toe eens tegen te komen en een praatje te maken en vindt de laagdrempeligheid van aankloppen bij buren of een berichtje sturen belangrijk. Ook doet ze graag iets voor een ander. Als haar buur ziek is, wil ze bijvoorbeeld graag boodschappen meenemen voor diegene, of juist als er iets leuks is in de buurt, nodigt ze graag haar buren uit om mee te gaan. Nu al is ze erg blij met haar buren en met de rust die ze kan hebben in de straat. Annelotte is namelijk een mensenmens dat zich af en toe ook wel even wil terugtrekken in rust.

Nieuwsgierig naar initiatieven in de buurt
Dankzij haar nieuwe buurvrouw heeft Annelotte de Buurtbel leren kennen. Aangezien ze hier pas kort woont weet ze nog niet precies welke initiatieven er in de buurt worden getoond en door wie, maar ze is wel erg nieuwsgierig! Ze vindt het leuk om in contact te zijn met buren en dat dit zo wordt gestimuleerd in deze buurt en zou het prachtig vinden als iedereen zich betrokken voelt. Annelotte zegt: ‘Mocht er via de buurtbel iets (een activiteit) of iemand zijn waar ik aan kan en wil bijdragen, dan doe ik dat graag!’.

We zullen Annelotte dus gelukkig nog erg lang tegenkomen in deze buurt!

 

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners

Deel dit: