Verhaal

Vicky ontmoet buren tijdens het plandelen

Geplaatst op 16 april 2023, 13:56 uur
Illustration

‘Plandelen is vrijblijvend; je bent bezig en ondertussen maak je een praatje.’

‘Ik zoek activiteiten in de buurt, zonder meteen lid te hoeven worden van een club.’ Dat zegt Vicky. Ze woont sinds 2005 in Wittevrouwen en wil meer mensen leren kennen in de wijk. ‘Ik werk niet meer en heb tijd over. Naarmate je ouder wordt, zoek je meer contact in de wijk.’ Ze vroeg zich af wat ze kon doen, er zijn zo veel initiatieven. Vicky besloot mee te gaan plandelen in het Griftpark. Dinsdag 14 maart was voor haar de eerste keer. ‘We hadden mooi weer, maar waaiden wel uit onze jas’, lacht Vicky. 

De plandelgroep bestond die middag uit 8 wijkbewoners. ‘Leuke mensen’, vindt Vicky. ‘Ik kwam een straatgenoot tegen en we liepen samen op. Het is fijn om te praten en tegelijk iets te doen. Je bent in beweging en het is leuk om elkaar op die manier te leren kennen. Het maakt het makkelijker om elkaar te helpen als dat nodig is.’ Na afloop drinkt de groep samen koffie en dat is heel gezellig. Al met al vond Vicky het een positieve ervaring. ‘Volgende keer ga ik zeker weer.’

Elke maand samen plandelen
Trudy en Stans uit Wittevrouwen namen het initiatief om samen met buurtgenoten te gaan plandelen in het Griftpark. Zie het bericht Flitsende start Plandelgroep. Plandelen is wandelen en plastic afval rapen tegelijk. Elke tweede dinsdag van de maand verzamelen ze om 14.00 uur bij Peter's Bistro aan de Blauwkapelseweg. Grijptangen en vuilniszakken regelen ze via het wijkbureau. 

Tijdens Bakkie Buurtbel hoorde Vicky voor het eerst van deze maandelijkse plandelactie. Ze sprak er onder andere met Stans over en besloot om ook aan te sluiten. 

Meer weten of meedoen?

  • Kom naar Bakkie Buurtbel en hoor meer over het plandelen en andere initiatieven waaraan je kunt meedoen. Iedere eerste en derde woensdagochtend van de maand ben je welkom in Zimihc van 10:30-12.00 uur.
  • Mail naar buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl of bel/app naar 06 21969238.
  • Sluit je aan en doe mee! ‘Samen zwerfafval rapen, nuttig & leuk

 

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners.

Deel dit: