Verhaal

Anne wil de wereld mooier kleuren

Geplaatst op 9 april 2023, 00:00 uur
Illustration

Als de zon schijnt vind je me buiten met mijn krantje en ontstaat er spontaan contact.

Wie ben je en waar woon je?

Ik ben Anne en woon al weer 10 jaar in de Veeartsenijstraat. Ik heb me toegelegd op het individueel begeleiden van mensen: coaching, verdiepende gesprekken en het bieden van een luisterend oor. Afstemmen op de behoeften van anderen zit in mijn DNA. Mindfulness, zelfhelend vermogen, spiritualiteit en zingeving hebben mijn bijzondere belangstelling. Ik heb in Lombok, waar ik eerder woonde ook workshops verzorgd en een doorlopende mindfullnessgroep begeleid.

Wat vind je leuk aan jouw buurt?

De buurt voelt veilig en is kleinschalig. Een gemeenschap op zich. Met uitzicht op de Dom en aan de andere kant het water voel ik mij hier een gezegend mens. Ik ken hier ook aardig wat mensen omdat ik al meer dan 25 jaar op diverse plekken in Wittevrouwen heb gewoond. 

Wat is je favoriete plek om buren te ontmoeten?

Als de zon schijnt vind je me buiten met mijn krantje en ontstaat er spontaan contact. Ik ontmoet buurtgenoten meestal op straat en neem hier dan de tijd voor. Ik maak graag een praatje. 

Wat doe je graag met buren?
Elkaars boeken lenen, een boodschap doen, een wandeling. Naast een gezellig wijkfeest of liedjes zingen bij de kerstboom wil ik graag van betekenis zijn voor anderen. 

Wat is en brengt de Buurtbel?
De Buurtbel geven we vanuit de wensen van buurtbewoners vorm. Voor mij brengt de Buurtbel betrokkenheid, het ontmoeten van actieve bewoners, meer zichtbaarheid en verbinding met de buurt. Je steentje bijdragen als deel van een groter geheel geeft voldoening.

Wat is je passie? Wat wil je voor de Buurt(bel) betekenen?

Ik wil het leven van buurtgenoten graag lichter maken. Er zijn voor een ander die er even doorheen zit. Met inzet van mijn kennis, ervaring en wijsheid. Ik laat me graag inspireren door het lied Anne van Herman Veen

Anne,
de wereld is niet mooi,
maar jij
kan haar een beetje
mooier kleuren

Een luisterend oor.

Heb je behoefte aan een luisterend oor of heb je het moeilijk? Weet je welkom voor een open en inspirerend gesprek. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten. Jouw komst maakt mij blij. 

Contact: derksenanne@hotmail.com. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag onze buren voor. Wil je meer verhalen van buurtbewoners lezen? Bekijk dan de portretjes van onze buurtbewoners.

Deel dit: