Verhaal

Poortpoetsers, samen doen, goed idee

Geplaatst op 14 februari 2023, 12:57 uur
Illustration

Wittevrouwen kent een lange traditie van samen doen: de straat schoon houden, onkruid wieden & (ont)zorgen. Bewoners delen de zorg voor kinderen, auto's en gereedschap. Samen met buren is handig, lekker dichtbij en leuk. Je hoort wat er leeft en al doende ontstaan er goede ideeën. 

Samen de straat schoonhouden

De Poortpoetsers organiseren 4 keer per jaar Poortpoetsersdagen om met elkaar de Poortstraat schoon houden. Een mooie gelegenheid ook om elkaar te ontmoeten, samen koffie te drinken, elkaar beter te leren kennen, nieuwtjes en slimme ideeën uit te wisselen. Een vruchtbare aarde voor de geboorte van.......

Samen brandveiligheid ontzorgen

Niemand weet meer hoe tijdens het werken het gesprek precies op brandblussers is gekomen. "Wie heeft er zo’n rode brandblusser, kijkt wel eens op de gele sticker?" "Wie weet waar je een brandblusser kunt keuren?" "Hoe ga je hier eigenlijk mee om bij brand?" Na wat heen en weer gepraat werd het idee geboren om gezamenlijk een brandblusapparaat-keurder langs laten komen. Inmiddels doen 12 huiseigenaren mee met de jaarlijkse brandbluskeuringscheck. Is er een informele cooperatie ontstaan met een BHV'er voor instructie en oefeningen. Een slimme manier om te ontzorgen, tijd en geld te besparen en de straat als buren veiliger te maken.  

Samen met buren plandelen?

Wil je ook met buren de straat schoon houden? Sluit je aan bij  de plandelgroep die iedere tweede dinsdagmiddag van de maand het nuttige met het aangename combineren! Met elkaar afval rapen, ook wel 'plandelen' genoemd met een gezellige en soms ook verrassende afsluiting.  

En op je eigen moment!

Er zijn ook buren die graag op hun eigen moment de straat op gaan, afval rapen, plandelen, de straat vegen.... Die graag even pandelen als de zon schijnt. Die tijdens een thuiswerkpauze graag even de straat vegen. Op een zaterdagmiddag als de auto's even weg zijn hun kans zien om de straat te vegen. Zoals Willy in de Poortstraat.

Samen voor een betere buurt?

Wat doe jij op, in, met de straat, alleen, met een maatje of samen met je buren? Hoe combineer jij het nuttige en aangename in jouw buurt? Deel je verhaal! Mail, app of bel Buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl. of 06 2196 9238.

Deel dit: