Verhaal

Bloemenman Nico in de knel

Geplaatst op 12 februari 2023, 00:00 uur
Illustration

Bloemenman Nico van der Ven dreigt zijn standpaats te verliezen door Europese regelgeving rond aanbesteding die alle ondernemers uit Europa gelijke kansen moet bieden. Het college heeft nu besloten standplaatsen via loting toe te wijzen waardoor Nico vrijwel zeker zijn vertrouwde plek op de hoek van de Kleinesingel kwijt raakt.

Wijkbewoner Jan: "Hiermee wordt een stukje geschiedenis vernietigd. Wij wonen hier al jaren, kopen hier iedere week bloemen, maar hebben hier geen enkele stem in. Gaat Europa over de hoek van de straat in dit wereldse dorp?" 

Bloemenman Nico van der Ven is een vertrouwd adres voor bloemen in Wittevrouwen en werkt al sinds zijn achtste bij het stalletje aan het Griftpark. Zijn grootvader verkocht hier zeventig jaar geleden zijn eerste bloemen uit de emmer tegenover de gasfabriek. Een vertrouwd gezicht in de wijk dat Wittevrouwen veel waard is. Nico is blij met de wijk en de wijk met Nico, en dat is goud waard. 

Paul Schenderling in het AD: Er gaat veel teveel aandacht uit naar de economie zonder naar sociale gevolgen te kijken. Een bloemenkraam is zoveel meer dan de verkoop van een product, onderdeel van de sociale infrastructuur in de wijk. 

Meer in de NUK over de loting en wanhopige kraamhouders

 

Illustration
 
Deel dit: