Bericht

De andere Derde Helft(en)

Geplaatst op 8 december 2022, 13:26 uur

De Derde Helft … is dat nou een derde taartpunt of een halve taart? En wanneer is de taart dan compleet?

Meer dan compleet, blijkt nu! Er zijn inmiddels al drie Derde Helften in Utrecht. Voor Noord Oost is dat bij Hercules op vrijdag, voor Oost bij U-track  op dinsdag en voor Noord bij Synergo op donderdag. De tijden zijn bij alle drie hetzelfde: van 10 tot 12.30; de sporten die je er kunt doen variëren wat meer. Je zou dus, als je wilt, drie keer per week bij een Derde Helft kunnen sporten! Je hoeft niet uit de betreffende wijk te komen om mee te kunnen doen.

Wat Hercules en Synergo aan fysieke activiteiten te bieden hebben komt zo’n beetje overeen: tennis, badminton, tafeltennis, wandelen, fitness. Bij Hercules kun je daarnaast ook dynamic tennissen– heel dynamisch inderdaad en toch best een stuk laagdrempeliger dan tennis, qua techniek. Sinds kort is er ook elke vrijdag yoga ‘op de stoel’. Verder wordt er bij Hercules gebridged en is er inmiddels ook een breiclubje.

Bij Synergo kan er ook gekaart worden en je kunt er bordspelletjes spelen.

Bij U-Track is het aanbod wat meer gericht op activiteiten rond lopen, wat te maken heeft met de locatie: de atletiekbanen van Maarschalkerweerd. Je kunt er hardlopen en fitnessen, of met een groepje wandelen in de bossen rondom. Vanaf kwart voor 12 is er een wat rustiger activiteit: jeu de boules.

Dat was waar ik voor kwam ik op een zonnige dinsdagmorgen, want voor die andere activiteiten ben ik echt te lui! Het was nog best lastig vinden, bleek; ik ben ongetwijfeld een heel stuk omgefietst. De Mytylweg, waar U-Track zich bevindt, is een klein zijweggetje van de Laan van Maarschalkerweerd. Door al dat omfietsen was ik te laat, maar dat was geen probleem, ik mocht best nog een balletje mee gooien. En ik was ruimschoots op tijd voor de koffie na afloop J

Dat is iets wat alle drie de Derde Helften gemeen hebben:  bewegen is belangrijk, maar gezelligheid is minstens zo belangrijk. Gezamenlijk koffie drinken, evenementen, lezingen, workshops….

Ga eens een kijkje nemen op een dinsdag, donderdag en/of vrijdag! Voor het geld hoef je het niet te laten. Bij Hercules betaal je 60 Euro per jaar, bij Synergo 3 Euro per keer en wat het bij U-Track gaat worden moet nog blijken – ze zijn pas begonnen – maar een financiële drempel gaat het vast niet worden!

Illustration
 
Deel dit: