Update

Mooie uitwisseling en ontmoeting Buurtbel Wittevrouwen!

Geplaatst op 30 november 2022, 09:50 uur
Illustration

Buurtbels eerste editie van Hallo Wittevrouwen is een feit! Wij blikken terug op een mooie avond vol uitwisseling en ontmoeting. 

Hallo Wittevrouwen

Op de herfstachtige donderdagmiddag 24 november verzamelden bewoners van Wittevrouwenn zich in De Paardenkathedraal om kennis te maken met Buurtbel Wittevrouwen en buren te ontmoeten. Buur Nardie Eijsberg gidste buurtbewoners door een mooi programma met poëzie van Kinga Ambrus, een kennismaking met Theater Utrecht door Hilde Tuinstra en buurtverhalen van enkele actieve bewoners uit de Veeartsenij & Zandhofstestraat die vertellen hoe ze in de buurt actief zijn. Viola Rondeboom houdt een vurig pleidooi voor minder auto's, meer natuur & bredere stoepen en roept mensen op om mee te denken en doen.

Het Wittevrouwengevoel in verhalen 

Wat is het Wittevrouwengevoel? Dorps, wit, prachtig, veilig, kindvriendelijk, hoogopgeleid, saai, rustig, fantasievol, groen, gewoon, fietsen, studenten, gentrificatie, lekker ijs, klassiek, hondenpoep en stijl! Op de website zijn buurtverhalen van verschillende bewoners te vinden! Casper Vandeputte nodigt de wijk uit voor een bijzondere verhalenworkshop waarin we op zoek gaan naar de verhalen die ons gevormd hebben, ons leven bepalen. 

Wat is/wordt de Buurtbel?

Meta de Vries deelde haar ervaringen met Buurtbel Wittevrouwens Amsterdamse naamgenoot, BuurtBel De Eester en vertelde over het ontstaan. Zij benadrukte daarin het belang van laagdrempelige, buurtgedreven hulp in het bouwen aan een verbonden buurt. En deelde ook het bredere perspectief van wijkcooperatie de Eester die op meer terreinen actief is, naast zorgvoorelkaar ook rond verduurzaming. Wilma de Buck stelde Buurtbel Wittevrouwen voor. Een telefoonnummer dat gebeld, geappt kan worden, een whatsappgroep met contactpersonen per straat, buurt om elkaar te kennen, gemakkelijker te vinden als dat nodig is. Dat er veel behoefte is aan ontmoeting en contact in de buurt, de buurtbel daarom een flyer heeft gemaakt van "buurtbakkies en maaltijden" die er zijn. Dat je in de agenda en op de site kunt vinden en delen wat er te doen is. Anja van der Aa heeft heeft de Buurtbel in Oost al voorelkaar! Actieve buren melden zich voor de Werkplaats Buurtbel om de Buurtbel in Wittevrouwen met elkaar vorm te geven. 

Informele ontmoeting & contact

Aansluitend op het programma was er alle ruimte voor informele ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje. Er werd volop nagekletst, veel gedeeld en uitgewisseld. Rond wittevrouwenborrels, het vergroenen van de buurt, de warmtetransitie en meer. Hiermee werd de eerste live ontmoeting van Buurtbel Wittevrouwen feestelijk en vol inspiratie voor de toekomst afgesloten. Op naar de volgende Hallo Wittevrouwen van 26 januari! 

Vragen, tips, ideeen? 

Was je erbij op 24 november en wil je nog iets kwijt? Heb je de bijeenkomst gemist of vragen? Reageer hier, stuur een mailtje naar buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl of bel de Buurtbel: 06 2196 9238. Tips, opmerkingen of ideeën zijn altijd welkom!

Nieuwjaarsbijeenkomst 

We zien je graag weer  de Nieuwjaarsbijeenkomst van 26 januari!

Deel dit: