Verhaal

Wendy, in voor een kookclub

Geplaatst op 23 november 2022, 12:47 uur
Illustration

De Buurtbel brengt de wijk bij elkaar in Wittevrouwen, Zeehelden en Griftbuurt. We stellen graag de actieve buren voor, met deze keer: Wendy, nieuw in de Griftbuurt

Wie ben je en waar woon je? 
“Mijn naam is Wendy en sinds afgelopen januari woon ik in de “Griftbuurt”, op de kruising van de Zeeheldenbuurt en Tuindorp. Ik ben geboren en getogen in Kanaleneiland en heb dertig jaar op Oudenoord gewoond. Dus mijn leven speelt zich echt af in Utrecht. Ik ben lang directiesecretaresse geweest maar sinds een jaar of tien heb ik het roer omgegooid en werk ik in een delicatessenwinkel.” 

Wat vind je leuk aan jouw buurt? 
“De saamhorigheid, het normale en het vriendelijke. Dat je elkaar groet op straat en even een praatje maakt. Dat maakt het heel gemoedelijk. Het is heel fijn wonen, gezellig en we houden rekening met elkaar.”

Wat zijn je favoriete plekjes in de wijk?
“Ik vind het Griftpark heel leuk. En ik vind de straatjes in Wittevrouwen zoals de Goedestraat erg gezellig. En ik kom graag bij ijssalon Roberto Gelato en het terrein in de Veeartsenijstraat. In de zomer kom ik graag bij Mitland vanwege het mooie terras aan het water.”

Hoe hou je contact met de buren? 
“Voornamelijk door gewoon af te spreken. Ik woon in een gebouw met vooral jonge mensen, en ook wat ouderen. Zoals iedereens dat heeft heb ik met sommige mensen meer een klik dan met anderen. De rij waarin ik woon is heel leuk! Daar wonen ontzettend leuke mensen dus daar kom ik wel eens over de vloer voor een kopje koffie of een glaasje port.”

Wat doen jullie aan burenhulp?
“We nemen pakjes voor elkaar aan en passen op elkaars huis, planten of katten als er iemand op vakantie is. Het is ook fijn als ik geholpen word als dat nodig heb, dus ik vind het ook fijn om dat terug te doen. Met de mensen op deze rij houden we ook contact via een appgroep; bijvoorbeeld om een stoel te lenen of iets dergelijks. Als er iets aan de hand is kunnen we bij elkaar terecht.”

Wat vind je leuk om met buurtgenoten te doen?
“Ik zou het leuk vinden om met elkaar af en toe eens wat te ondernemen. Bijvoorbeeld ergens naartoe te gaan. Ik vind het leuk om op een wat actievere manieren mensen te leren kennen. Zo heb ik afgelopen tijd meegewerkt aan het maken van een lichtsculptuur voor Trijn van Leemput. Ik hou zelf erg van koken dus een kookclub zou ik bijvoorbeeld erg leuk vinden! Dat je dan eens in de zoveel tijd wat te eten maakt en steeds bij iemand anders thuis afspreekt. Ik zie het ook wel zitten om dit mee op te zetten. Ik zou het leuk vinden als dat van de grond komt.”

Ken of ben je een actieve buur?

Ben of ken jij een actieve buur? Vind je het leuk om zelf een portret te maken van een actieve buur in jouw straat? Mail naar buurtbel@burennetwerknoordoost.nl

Deel dit: