Verhaal

Trudy, kennis delen & samen optrekken

Geplaatst op 1 november 2022, 00:00 uur
Illustration

Buurtbel Wittevrouwen brengt de wijk bij elkaar. We stellen graag de actieve buren voor, met deze keer: Trudy van Dulmen! 

Wie ben je en wat ga je doen in de Buurtbel Wittevrouwen?

Ik woon al meer dan 25 jaar in Wittevrouwen en heb ruim 40 jaar bij de Rabobank gewerkt  in allerlei functies. Sinds begin dit jaar ben ik vervroegd met pensioen en nu houd ik me vooral bezig met vrijwilligerswerk, o.a. bij Schuldhulpmaatje, Papiercafé Majella en Taal Doet Meer. Zo heb ik een heel andere kant van het geld ontdekt en is er een nieuwe wereld voor me opengegaan. Via de Buurtbel wil ik me ook inzetten voor Wittevrouwen, onderzoeken wat nodig is en wat ik zou kunnen doen. Ik ben breed geïnteresseerd en heb veel energie.

Wat vind je leuk om met buren, de buurt te doen?

Ik ken heel weinig buren. Ik heb altijd gewerkt en veel buren hier in de straat zijn, net als ik, nogal op zichzelf. We hebben ook geen straatfeest of fanatieke whatsappgroep. Ik plandel (wandelen en zwerfafval oprapen) twee keer in de maand, met een groepje vrouwen in de omgeving van het Lucasbolwerk en met een groepje mannen in de Voorveldse polder. Met de vrouwen rapen we heel veel afval en als we vinden dat we genoeg gedaan hebben, trakteren we onszelf op thee of een ijsje.

Waarom word je actief in de Buurtbel? 

Ik zou heel graag willen dat iedereen die het nodig heeft ook gebruik maakt van de regelingen die er zijn. Ik wil iets betekenen voor mensen in deze buurt als een van de “experts” op het gebied van geld en schulden. Mensen in de buurt helpen met het op orde brengen van paperassen, bij het aanvragen van regelingen en vergoedingen, bij het vinden wat er nodig is. Zodat mensen niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Via de Buurtbel kan ik zelf ook andere ‘experts’ in de buurt leren kennen, leer ik wat er nog meer is en kunnen we elkaar gemakkelijker vinden. 

Waar zou je meer van willen weten, meer in willen betekenen?

Ik ben breed geïnteresseerd. Ook betrokken op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. Na dubbel glas, dak- en vloerisolatie en zonnepanelen ben ik op zoek naar een volgende stap in de verduurzaming van mijn meer dan 100 jaar oude huis. Ik vind het leuk om mee te denken over mogelijkheden om als bewoners meer samen op te trekken, meer kennis te delen. De Rabobank is ooit als een coöperatie van boeren gestart, stond toen nog heel dichtbij die wereld. Als er in de jaren ’80 een algemene vergadering was, stonden er rijen houten klompen voor de deur bij de Jaarbeurs. Dat coöperatieve gedachtegoed staat voor de werkelijkheid die nu voor me opengaat.

Ben of ken jij een actieve buur die aan wil sluiten bij Buurtbel Wittevrouwen? Bekijk hoe je mee kunt doen of mail naar buurtbel@wijkwijzernoordoost.nl

 

Deel dit: