Update

Initiatief Wijkcooperatie Griftstroom

Geplaatst op 21 december 2022, 00:00 uur
Illustration

Een aantal bewoners heeft het initiatief genomen voor een Wijkcooperatie in Noordoost. Om kennis en krachten te bundelen nu de wijk vergrijst, verdicht, voorzieningen minder worden, armoede en eenzaamheid toenemen. We laten ons hierbij inspireren door voorbeelden elders in de stad en daarbuiten zoals Buurtcooperatie De Eester. In 2023 zullen we initiatieven en wijkgenoten uitnodigen om aan te sluiten en de Wijkcooperatie Griftstroom formaliseren.

Wil je meer weten, aansluiten en meedoen? Meld je aan voor de startbijeenkomst van 20 juni in de Berenkuil. En maak kennis met de kerngroep: Wilma de Buck (Wittevrouwen), Joop oude Lohuis (Zeeheldenbuurt), Hans van Dijk (Huizingabuurt), Sandor Penninga (Tuindorp Oost), Jan Dirk Buining (Tuindorp), Piet Hein Speel (Veemarkt). 

Achtergrond

Na een verkenning van de meerwaarde van een wijkcooperatie rond verschillende thema's zijn we 1 oktober 2022 gestart met een Buurtbel Wittevrouwen. Een netwerk van actieve buren die elkaar ontmoeten in de buurt, op school, in sport, spel, cultuur, groen, verduurzaming en meer. Die met elkaar beter weten wat er speelt, nodig en mogelijk is om de wijk levendig, veerkrachtig en leefbaar te houden. Die gezamenlijk kunnen bijdragen aan prettig samen leven in de buurt, meer regie, onderlinge hulp en een verbonden gemeenschap. Aan een leefbare en levendige wijk waar we thuis kunnen zijn.

Daarnaast is er een groep actief rond het thema energie: besparen, isoleren, warmtenet en duurzame opwekking. In samenwerking met  Warm Tuindorp, Veemarkt Samen, Karel Doorman Duurzaam, Buurtstroom Griftkwartier en Energie 0.0. We focussen eerst op de wijken die als eerste aan de beurt zijn in de warmtetransitie: Wittevrouwen & Huizingabuurt, en werken hierin samen met Buurtbel Wittevrouwen.

Deel dit: