Bericht

Beeld-woorden’boek’ NL-oekraïens (met transcriptie) - update 15-04

Geplaatst op 3 april 2022, 21:10 uur
Illustration

Het beeldwoordenboek is uitgebreid met 9 nieuwe pagina's - veel eten en drinken, boodschappen doen, familie en vrienden. hier weer (altijd gratis!) te downloaden.

beste lezer/es,

ik werk aan een beeld-woorden’boek’ NL-Oekraïens (geïnitieerd door een berlijnse illustratrice) van de meest basic woorden en begrippen voor de eerste dagen in NL. Zodat helpers en vluchtelingen kunnen communiceren.

De diverse vertalingen zijn sinds ruim een maand beschikbaar en worden heel erg gewaardeerd, bv op scholen (alle jaargangen!), bij artsen, particuliere opvang, hulporganisaties etc. - overal waar oekraïense vluchtelingen de eerste contacten hebben. Op 12 pagina's komen de volgende onderwerpen aan bod: kleding, baby, hygiëne-producten, in huis, keuken, bad, als je ziek bent, vreemdelingenzaken, aan de grens, op school, schoolvakken, sport en spel, conversatie. (de vertalingen en transcripties worden regelmatig gecheckt en desnoods gecorrigeerd) Op dit moment zijn weer nieuwe onderwerpen in de maak: getallen, letters, maanden en dagen, eten, boodschappen. Bovendien wordt er ook nog een NL-Russisch hoofdstuk toegevoegd, aangezien er ook veel russisch-sprekende vluchtelingen in NL aankomen.

belangstelling? download bijgaand bestand! feel free to share - delen wordt uitdrukkelijk gewenst

Documenten
Deel dit: