Bericht

Die ingewikkelde knopjes … Seniorweb helpt

Geplaatst op 15 februari 2022, 20:33 uur
Illustration

Weliswaar speel ik al heel lang computergames, maar zo snel als de vingers van mijn medegamers zullen mijn vingers nooit over de knopjes gaan. Ik type zelfs maar met één vinger – behalve dan bij de hoofdletters, dan moet er toch echt een andere vinger bijspringen. En het gaat best snel, op zich, maar mijn partner kan mij goed horen als ik op de computer bezig ben. Bam, bam, bam in plaats van tikketikketik. Met software kan ik aardig uit de voeten, dat heb ik mezelf geleerd, maar zodra er stekkertjes ergens in moeten worden gestoken roep ik mijn partner te hulp die gelukkig veel technischer is dan ik. En voordat ik zo’n beetje het idee had dat ik wist wat ik aan het doen was op mijn mobiele telefoon!

Mensen van onze generatie zijn nu eenmaal niet met computers en mobieltjes opgegroeid. En dat wreekt zich in een tijd waarin je noodgedwongen veel meer digitaal moet doen. Gelukkig ziet het er naar uit dat we langzaam terugkeren naar ‘normaal’, maar je weet maar nooit, voor je het weet ben  je weer gedoemd om achter een scherm met iemand te overleggen. En dat is lastig als je moeite hebt met al die knopjes.

Herkenbaar?

Gelukkig bestaat er zoiets als Seniorweb, waar ze je met alles op dat gebied kunnen bijstaan. Er is directe hulp – telefonisch, via internet of live bij je thuis – als je ergens tegenaan loopt. En er zijn tal van cursussen  die je online kunt volgen, maar ook op een cursuslocatie bij je in de buurt als je dat liever hebt. Je kunt zelfs les krijgen van een vrijwilliger bij je thuis of je kunt de kneepjes in de vingers krijgen door een boek te bestuderen.

Een greep uit het aanbod: je telefoon bedienen, emailen met gmail, emailen met outlook, foto’s beheren en bewerken, what’s app gebruiken, alles over Windows 11, Dropbox gebruiken… Er zijn nu 30 cursussen in totaal, dus het aanbod is breed!

Dan is er nog een pagina met tips een uitleg over de meest uiteenlopende onderwerpen, van online een vakantie boeken tot thuis bewegen met behulp van video’s.

En dat alles voor 35 Euro per jaar! Een aanrader voor wie de computer en de telefoon (nog) geen fluitje van een cent zijn!

Deel dit: