Bericht

Lekker bezig samen: Thea en John

Geplaatst op 1 februari 2022, 15:09 uur

Thea en John ken ik als de cracks van dynamic tennis bij de Derde Helft van Hercules. Ze houden allebei van intensief sporten.  ‘Je moet wel even wat voelen’, zegt Thea hier over en dat zie je! Het leek me leuk om eens te kijken wat ze verder nog doen. En dat blijkt veel!

Ze wonen nu vier jaar op het Veemarktterrein, via een start in Utrecht, een lange uitstap naar Nieuwegein en IJsselstein en dan nu weer back home. Ze zijn best tevreden over deze locatie; alleen het parkeren is een drama. In de wijk hebben diverse groeperingen zich er sterk voor gemaakt daar iets aan te doen en waarschijnlijk wordt het binnenkort dan toch betaald parkeren.

Hier wonen veel gezinnen met jonge kinderen, maar het aantal speelgelegenheden houdt niet over, vindt Thea.

Ze hebben elkaar ooit ontmoet bij omnivereniging HMS: Thea handbalde, John voetbalde en zo is het gekomen. Heel toepasselijk, want bewegen staat nog steeds hoog in hun vaandel. Thea aquarobict  in de Kwakel, als vervanging voor de Zumba en BBB die ze in IJsselstein deed.  John speelt competitie tafeltennis, skeelert en schaatst, als de winter het toelaat.  En beiden houden ze van wandelen en fietsen. Wat ze allebei ook leuk vinden is een spelletje: kaarten, Rummikub, sjoelen…  Elke middag doen ze samen een spelletje en soms met familie.

Thea houdt daarnaast van puzzelen: kruiswoord, crypto, sudoku en legpuzzels. Haar hele leven is ze al een puzzelaar geweest. Onlangs heb ik me nog verbaasd over die ingewikkelde Wasgij puzzels, waar je niet legt wat je ziet, maar wat je gaat zien als er iets gebeurd is. Dat mensen dat kunnen! Bij die mensen hoort Thea dus ook.

En dan zijn er nog de kleinkinderen, waarop ze anderhalve dag per week passen. Last but not least: John vlogt over Utrecht en veel van zijn tijd gaat in editen zitten, wat hij (net als ik) erg leuk vindt. Onlangs maakte hij een filmpje over de verlichte gebouwen in Utrecht, het project Kleur de Stad. Een ander filmpje van Vlogging John, over Utrecht in de herfst vind je hier.

Dynamic tennis zijn ze gaan doen nadat John daarover door Hercules getipt was. Sinds kort trekt hij er als vrijwilliger lijnen bij de voetbalvelden en daarvoor deed hij bij Hercules keeperstrainingen. Fons kent hij nog van voetbal bij HMS.

Over de activiteiten in de wijk blijven ze bij via het blad  Mens en Wijk.

John is sinds een paar jaar met pensioen, Thea nog niet. Op dit moment is ze nog op zoek naar een nieuwe (administratieve) baan. John komt uit een bakkersfamilie en sinds jaar en dag bakt hij hun eigen brood. ‘Het brood van opa is het beste!’, vinden hun kleinkinderen. En natuurlijk zijn ze ook best te spreken over de andere dingen die hij bakt: appelbeignets met oudjaar, appeltaart, boterkoek.

Illustration
 
Deel dit: