Verhaal

Tanti auguri! 20 jaar Roberto Gelato

Geplaatst op 23 maart 2021, 15:48 uur

Carlina de Lorenzo en Roberto Coletti hebben 20 jaar geleden de deuren van de bekende Utrechtse ijszaak Roberto Gelato geopend. Een feestje vieren is met de huidige maatregelen nog lastig, maar ijsliefhebbers zijn dagelijks welkom in de gelateria aan de Poortstraat.

Roberto: “Werken met levende producten hoort voor mij bij de mooiste dingen van het leven. Ingrediënten zoals vruchten en melk worden, met de hulp van boeren, door de natuur gemaakt. Het verhaal van onze producten moet kloppen met onze ideologie.” En die ideologie is: ijs van hoge kwaliteit.

Dat betekent dat alleen de beste producten in het ijs van Roberto Gelato komen. “Onze hazelnoten halen we al 18 jaar bij dezelfde boer. We kopen ze dus niet uit een laboratorium, maar uit de boom.” Die hazelnootbomen staan in Piemonte bij boer Emanuele. Hetzelfde geldt voor de pistachenoten, die komen bij Ermenegildo in Bronte vandaan. De aardbeien maakt boer Izaak in Zeist. 

Over de nieuwe smaken van het seizoen wil Roberto nog niets kwijt. Maar ze komen er wel. Ondertussen gaat het ontwikkelen en verbeteren van de nieuwe en bestaande ijssmaken ook door. “We zijn bezig het ijs gezonder te maken. IJs is niet per se slecht voor je, maar suiker is minder gezond.” 

Zelf eet Roberto het liefst meerdere ijsjes op een dag. “Met twee bolletjes. En ik eet vaak één van mijn favoriete combinaties: amarena pistache – met de amarena boven en pistache onder – of vanille en chocola. Die tweede doet mij aan mijn jeugd denken, toen mijn liefde voor ijs begon.”

Iets anders dat het werken in een ijszaak zo mooi maakt, is volgens Roberto dat je altijd ijs verkoopt aan blije mensen: “Mensen die hier komen zijn altijd vrolijk. In 20 jaar hebben we nooit een boze klant gehad.” En hoewel ijsmaken intensief werk is, lijken die 20 jaar voor Roberto en Carlina voorbij gevlogen.

meer info
www.lekkerijs.nl

Illustration
Carlina De Lorenzo en Roberto Coletti
Deel dit: