Bericht

Gemeente geeft gratis knijper aan inwoners die wijk helpen opruimen

Geplaatst op 26 februari 2021, 13:46 uur

De gemeente Utrecht deelt gratis knijpers uit aan inwoners die graag willen helpen hun wijk vrij te houden van zwerfafval.

Een verdwaald boterhamzakje, sigarettenpeuken en lege blikjes: je komt ze regelmatig tegen op straat of in het park. Het is slecht voor de natuur en de wijk wordt er ook niet mooier van. Daarom is het niet verwonderlijk dat sommige mensen de handen uit de mouwen steken om die troep op te ruimen. De gemeente Utrecht helpt daar graag een handje mee.

De knijper kan thuis worden afgeleverd, maar je kan 'm ook ophalen in de buurt van een Utrechts afvalscheidingsstation. Buiten de hekken van de afvalscheidingsstations zijn zogeheten ‘knijperhubs’ geplaatst: een bak met gratis knijpers. De knijpers werden tijdelijk niet uitgedeeld vanwege het coronavirus, maar de actie is opnieuw begonnen.

Wethouder van openbare ruimte, Kees Diepeveen: “Het is ontzettend fijn dat we deze enthousiaste inwoners op dit moment van een knijper kunnen voorzien. Ik waardeer het enorm dat steeds meer Utrechters tijdens hun ommetje de stad een stukje schoner achterlaten.”

De knijper moet worden aangevraagd door een e-mail te sturen naar samenschoon@utrecht.nl. Hierbij kan je aangeven wat je fijner vindt: een coach van “Utrecht Schone Stad” komt de knijper aan huis bezorgen. Dat gebeurt veilig en volgens de geldende coronamaatregelen. De andere optie is dat je zelf een knijper ophaalt bij een knijperhub. Die staat buiten de hekken van de afvalscheidingsstations.

Illustration
Beeld: Wilma de Buck
Deel dit:
1 reactie

Xandra Knoth

di 9 maart 2021 12:10
Beste Charlie en andere buurtbewoners,

Onlangs heb ik zo'n knijper ontvangen en ben aan de slag gegaan. Het is wel ontluisterend de hoeveelheid rotzooi die m.n. in de struiken ligt. Het is eigenlijk dweilen met de kraan open. Helemaal wanneer de Shell haar klanten voorziet van wegwerphandschoenen die ... lees meer