Update

Verslag informatieavond 11 februari

Geplaatst op 21 februari 2021, 17:45 uur
Project volgens planning

Verslag van de informatieavond 11 februari 

Na de eerdere perikelen rond het bestemmingsplan vond op 11 februari dan eindelijk de informatieavond over de plannen voor de A. Romerostraat 330-338 plaats. De belangstelling was overweldigend: 119 deelnemers. En de verwachtingen waren hoog gespannen. Iedereen had van tevoren een lijst met vragen kunnen indienen. Voordorp aan Zet had dit gedaan en veel andere aanwezigen ook. Des te groter was de teleurstelling bij de meesten toen bleek dat er niet of nauwelijks op deze vragen in gegaan werd.

Aan het begin van de bijeenkomst werden er een aantal polls door de organisatoren gehouden en er werd duidelijk gemaakt dat de eigenaren/projectontwikkelaar alleen informatie wilden 'ophalen' bij de bewoners. De deelnemers werden in groepen geplaatst waarbij ze hun vragen aan de ontwikkelaar konden stellen. Dat leverde niet veel informatie op voor de deelnemers, vooral ook omdat de ontwikkelaars nauwelijks iets anders te melden hadden dan hetgeen al in het intentiedocument staat.
Voordorp aan Zet heeft geprobeerd te weten te komen op welke manier ze kan participeren in het ontwikkeltraject en wat daarin de rol van de gemeente is. Helaas leverde dat geen duidelijk antwoord op.
De avond was in handen van de ontwikkelaar en de gemeente speelde hierin een faciliterende rol. Er was sprake van eenrichtingsverkeer. Al met al een teleurstellende avond.

Kijk hier voor meer achtergrond informatie 

Illustration
 
Deel dit: