Blogpost

Op pad in Noordoost

Geplaatst op 12 september 2020, 16:47 uur

Hallo Noordoost!

Ik ben Fanny de Vries, 22 jaar oud en zelf ook woonachtig in Noordoost. Sinds kort heb ik mij aangesloten bij de Wijkwijzer Noordoost. Ik wil mezelf graag inzetten voor Utrecht Noordoost en ga graag op onderzoek uit. Recent ben ik weer terugverhuisd naar de mooie Vogelenbuurt. Een rustige wijk tegen het centrum aan. Straten vol met bloesembomen in de lente. De basisschool de Koekoek en het Koekoeksplein als centrale punt. Gezellige cafés, restaurantjes en snackbars met brede openingstijden. Deze buurt ken ik inmiddels wel goed. Maar voor mijn gevoel gebeurt er veel meer dan we zelf denken. 

Een van de doelen van de wijkwijzer Noordoost is ‘het zichtbaar maken van aanbod, initiatieven en diensten in de wijk’. Er is een enorm groot aanbod in Noordoost op het gebied van diensten of activiteiten. Toch is het niet vanzelfsprekend dat bewoners de weg daarnaartoe vinden, en zo wel: wat kunnen ze verwachten? Daar spring ik in! Ik neem je de komende maanden digitaal mee op pad. Ik ga nieuwe initiatieven, mensen en projecten bezoeken zodat jij als bewoner meer inzicht krijgt in wat er in Noordoost te doen is. Vanaf nu ga ik jullie meenemen op mijn weg door de wijken; Lauwerecht, Staatslieden, Vogelenbuurt, Tuinwijk, Tuindorp, Huizingabuurt, Zeehelden, Wittevrouwen, Tuindorp-Oost, Voordorp en Veemarkt. Ik zal verslag doen in mijn teksten ‘Op pad in Noordoost’. Wie weet zit er iets interessants voor jou tussen of lees je graag mijn avonturen. 

Ben jij zelf een initiatief in Noordoost gestart? Of wil je meer weten over een buurtinitiatief bij jou in de wijk, laat het mij weten.

Meer verhalen vind je hier

Illustration
Foto: Judith Sterkenburg, https://indebuurt.nl/utrecht/genieten-van/utrecht-staat-in-bloei-dit-zijn-de-beste-bloesemfotos~54679/
Deel dit:
1 reactie

De Beweegvriendelijke Wijk

vr 18 september 2020 10:24
Hi Fanny,
De Beweegvriendelijke wijk is een initiatief in Noordoost. Misschien heb je er al iets over gehoord via Peter en Wilma. Zullen wij een keer (online) kennismaken?