Organisatie

ATV De Pioniers

Vereniging / club

De Amateur Tuinvereniging De Pioniers werd in 1935 werd opgericht om aardappelen, groente en fruit te verbouwen; een welkome aanvulling voor de armere gezinnen. Nu heeft het tuinenpark aan de Kögllaan vooral een maatschappelijke, recreatieve en ecologische functie. Onder de Pioniers vind je gepensioneerden die hun eigen groenten kweken, jonge gezinnen die een speelhoekje voor de kinderen aanleggen, natuurliefhebbers die hun tuin als biotoopje zien en kunstenaars die creatieve ideeën op hun stukje grond kwijt kunnen.


 


Bezoekers
De Pioniers is alle dagen open voor bezoekers. Tussen 8 uur en 18 uur bent u van harte welkom. Als u meer wilt weten kunt u de informatieve wandeling lopen. Als je vanaf het fietspad langs de spoorlijn binnenkomt, zie je links een folderkastje staan. De folder geeft informatie over De Pioniers én het park. Voor kinderen tot 12 jaar is er een mooie, veilige speelplek. Er zijn twee heemtuinen op het terrein, 'De Punt' en 'De Komma', waar ecologisch beheerd wordt. Bankjes nodigen uit om van de weldadige rust te genieten en de natuur te beleven.


 


Stadsnatuur
De Pioniers heeft zich ontwikkeld tot een waardevolle plek in de stad Utrecht. Door de grote afwisseling in begroeiing, het water en de wijze van tuinieren is de natuur opvallend divers. Het park vormt een onderdeel van het ecologisch netwerk van Utrecht.

Illustration
 
Deel dit: