Deze vraag is ingevuld
Vacature/hulpvraag

Wijkgenoten gezocht!

Geplaatst op 8 november 2022, 00:00 uur
Illustration

We zoeken actieve buren in iedere straat van Wittevrouwen om ons burennetwerk te versterken. En creatieve buren om energie, kennis en krachten op een prettige manier te bundelen. Wijkgenoten die van betekenis willen zijn en doen wat nodig is. Om elkaar als buren gemakkelijker te kunnen vinden, en zo nodig te helpen. 

Ben of ken jij een Actieve Buur?

Een vertrouwd gezicht in de buurt, straat bij lief & leed, buurtfeesten, buurtmarkten….. Kent talenten, buren, actievlingen in buurt & straat. Bemiddelt warm in kortdurende praktisch hulp dichtbij, in & rond het huis. Helpt buren op weg naar wat nodig & mogelijk is aan praktische hulp & ontmoeting. 

Ben of ken jij een creatieve buur?

Ook creatieve bewoners met initiatieven & ideeen, die mee willen denken en doen zijn van harte welkom. Een oude, nieuwe of jonge buur die op eigen wijze bij willen dragen, de buurtbel mee vorm en inhoud wil geven. Energie, kennis & krachten wil bundelen, delen en vermenigvuldigen. 

Jouw verhaal, straat, buurt delen?

Wil je jouw verhaal delen?  Jouw straat, initiatief, buurt en wat jullie delen op feesten, borrels, markten, via whatsappgroepen en andere wijze in het licht zetten? Neem contact op! 

Buur in het zonnetje?

Ken of ben je een buurtbewoner die wel eens in het zonnetje gezet mag worden. Of zet je zelf graag iemand in het zonnetje? Heb je zelf een idee, voorstel, initatief? Je bent van harte welkom! 

Wijk & buren beter leren kennen

Wil je de wijk, buurt, buren echt beter leren kennen? Vind je het leuk om bij te dragen als Creatieveling, Nieuwsbriefredacteur, Webredacteur, Videomaker, Fotograaf of Netwerker ? Neem contact op.

Expeditie Wittevrouwen

We trekken de wijk in, vinden & ontmoeten hier actieve buren, straten en buurten. We hielpen bij het samen bouwen van een  lichtscultuur van Trijn van Leemput. We organiseerden een startbijeenkomst in de Paardenkathedraal & verzamelen verhalen uit de straat & buurt. We hebben een huisstijl ontworpen, een online platform ingericht, vacatures opengesteld en we verzorgen een nieuwsbrief. We doen actieonderzoek naar vragen en mogelijkheden voor informele ontmoeting en contact. We stellen de mensen achter de buurtbel voor en brengen in beeld wat er is op het gebied van ontmoeting, contact en burenhulp. We liepen met eigentijdse Trijnen met lichthouwelen mee in de Sint Maartensparade. We werken samen met de Paardenkatedraal en DOX en verkennen de draagkracht voor een wijkbreed initiatief rond de warmtetransitie. 

Doe je mee?

Wil je meer weten of kennismaken? Mail naar Buurtbel Wittevrouwen of neem contact op via 06 4323 9104.

 

Organisatie
Buurtbel Wittevrouwen
contactpersoon
Team Buurtbel
Project
Buurtbel Wittevrouwen
Deel dit: