Activiteit

Training reanimatie & AED

dinsdag 13 december 2022 , 14:00 - 17:15 uur
Illustration

Leer eerste hulp te bieden door middel van een AED.

Doelgroep

De training is bedoeld voor BHV-ers of personen binnen de vrijwilligersorganisatie die aangewezen zijn om een reanimatie uit te voeren en daarbij de AED moeten kunnen bedienen.

Inhoud

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. 

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld. Het hart kan hierdoor niet meer samentrekken en bloed rondpompen. Een AED kan een schok geven om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. 

Een AED bestaat uit 2 elektroden die je op de borstkas van het slachtoffer plakt. Hierdoor kan het apparaat het hartritme beoordelen. Daarna vertelt het apparaat wat je moet doen. Je krijgt dan te horen of je bijvoorbeeld door moet gaan met reanimeren of op de knop moet drukken om een schok toe te dienen. Het bedienen van een AED is niet moeilijk, maar het is goed om dit te oefenen. Bron: Hartstichting.

Na het volgen van deze training kan de deelnemer:

- de vitale functies controleren om te beoordelen of er gereanimeerd moet worden.
- de AED op de juiste manier aansluiten, en op verantwoorde en juiste wijze bedienen.

 

De training wordt aangeboden in samenwerking met G4S Nederland en gemeente Utrecht.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema Gezondheid
Deel dit: