Activiteit

Do's & don'ts bij werving extra middelen particulieren, bedrijven & fondsen

donderdag 10 februari 2022 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Het vinden van nieuwe financieringsbronnen is vaak een lastige opgave. Wat is kansrijk voor jouw organisatie, welke mogelijkheden zijn er en waar begin je?

Lees hier de voorwaarde voor deelname https://www.vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden

Doelgroep

Bestuurders en vrijwilligers van stichtingen en verenigingen en iedereen die zich bezighoudt of wil gaan houden met het verwerven van extra middelen via vermogensfondsen, loterijen, serviceclubs (zoals Rotary of Lions), donateurs of vrienden, sponsors, crowdfunding, wervende acties en evenementen en nalatenschappen.

Noot: deze training gaat niet in op subsidiemogelijkheden van overheden.

Lees hier de voorwaarde voor deelname https://www.vcutrecht.nl/algemene-voorwaarden

Let op: deze workshop vindt fysiek plaats. Mocht het niet fysiek kunnen plaatsvinden, zal de workshop worden verschoven.

Inhoud

Als stichting of vereniging ben je vaak op zoek naar aanvullende financiering voor het uitvoeren van activiteiten. Het vinden van nieuwe financieringsbronnen is voor veel organisaties een lastige opgave.

Wat is kansrijk voor jouw organisatie, welke mogelijkheden zijn er en waar begin je? In deze introductieworkshop leer je er meer over. Er wordt ingegaan op:

Overzicht van mogelijke en voor jouw organisatie kansrijke wervingsgroepen: fondsen, particulieren en bedrijven.
​Overzicht van wervingstechnieken en wanneer die geschikt zijn: crowdfunding, sponsoring, donateurs werven, wervend evenement organiseren, samenwerken met serviceclubs (zoals de Lions) etc.
Randvoorwaarden: wat moet je doen om de werving aan te pakken en ermee te kunnen starten?​

Na afloop van de workshop weet je welke kansen en mogelijkheden er voor jouw organisatie zijn om extra bijdragen te werven en hoe je je hierin verder kunt verdiepen of ermee aan de slag kunt gaan. De workshop is interactief; er is gelegenheid om vragen te stellen. 

Oproep

Vul bij je aanmelding jouw (leer)vraag in. Op basis van deze input wordt de sessie verder toegespitst, zodat je na afloop weet welke kansen en mogelijkheden er voor jouw organisatie zijn om extra bijdragen te werven en hoe je je hierin verder kunt verdiepen of ermee aan de slag kunt gaan. De inspiratiesessie is interactief; er is gelegenheid om vragen te stellen.

Trainer

Sofie Bienert is senior-adviseur bij LVWB Fundraising, een bureau met jarenlange ervaring in fondsenwerving en sponsoring voor zorg en welzijn, kunst en cultuur, onderwijs en andere organisaties die extra budget willen werven.

Locatie
VC Utrecht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Thema
Werving extra middelen
Deel dit: