Bericht

Inwoners meten waterkwaliteit

Geplaatst op 3 mei 2024, 16:15 uur
Illustration

Om de waterkwaliteit in Utrecht vast te stellen, wordt de hulp van de inwoners gevraagd. Zo moeten de helderheid, kleur van het water, over de diepte van de watergang en de geur van het water worden vastgelegd. Dat is een initiatief van het Waterschap de Stichtse Rijnlanden en de gemeente Utrecht.

Het onderzoek loopt van mei tot augustus. Omwonenden kiezen een water in hun omgeving en vullen daarover een online vragenlijst in. Voor het waterschap is Meet de waterkwaliteit in je buurt een aanvulling op driejaarlijkse zogeheten ecoscans naar de waterkwaliteit.

“De metingen door inwoners zijn heel waardevol en helpen ons om de aanpak van de waterkwaliteit en de ecologie in het stedelijk in het stedelijk gebied te verbeteren”, zegt Gijs Stigter (BBB) portefeuillehouder waterkwaliteit in het waterschapsbestuur.

Bijeenkomsten
Geïnteresseerden kunnen zich op 25 mei nader laten informeren over waterkwaliteit en het uitvoeren van de metingen. Bij de Weerdsluis wordt een bijeenkomst georganiseerd van 11.00 tot 15.00 uur.

Foto: Antoine, CC BY-SA

Deel dit: