Bericht

Betreft: Samen soep eten in Wittevrouwen

Geplaatst op 1 mei 2024, 17:49 uur
Illustration
profile picture
Simône Verlaan

"Buren samenbrengen met soep en spelletjes....."; een verslagje van bezoeker Noor Ul Ain (vertaald uit het Engels) 

Donderdagavond 25 april liep ik de Nieuwe Kerk binnen om de Buurtbelsoep mee te maken. Dit maandelijkse evenement brengt buren samen tijdens een eenvoudige soepmaaltijd. De soep, altijd vegetarisch, toont aan dat iedereen welkom is, ongeacht dieetvoorkeuren. Al is betalen voor de maaltijd een optie, veel mensen komen vol verlangen, en laten zien hoeveel waarde zij hechten aan het delen van maaltijden met hun buren. De ingrediënten voor de soep worden verkregen met vouchers van supermarkt Jumbo, aangevuld met subsidies van de Gemeente Utrecht, waardoor het evenement voor iedereen toegankelijk is. Aansluitend op de maaltijd is er een Spelletjesavond, waar mensen veel lol hebben en zelfs nog meer van elkaars gezelschap kunnen genieten. Een toegewijd team van vrijwilligers en stagiairs organiseert en bereidt maandelijks de Buurtbelsoep. Van het bereiden van de soep tot het opzetten van de spelletjesavond: hun inzet zorgt ervoor dat het evenement vlekkeloos verloopt.

In gesprek met één van de organisatoren kwam ik meer te weten over het streven om via Buurtbelsoep ook de gezondheid en het welzijn van de gemeenschap te bevorderen. Ondanks uitdagingen, zoals de hoge kosten van biologisch voedsel als gevolg van hoge belastingen, willen de organisatoren graag gezonde oplossingen verkennen, zoals collectief tuinieren in de buurt, om de deelnemers voedzamere en duurzamere opties te bieden.

Bij het verlaten van de Nieuwe Kerk voelde ik de verbinding die Buurtbelsoep biedt. Het brengt mensen samen, waarbij de nadruk ligt op welzijn en inclusiviteit, terwijl gezondheid en duurzaamheid worden bevorderd.

Noor Ul Ain (vertaald uit het Engels)

 

 

 

 

 

Deel dit: