Bericht

Mama's Maaltijd wordt De Goude Maen

Geplaatst op 30 april 2024, 20:02 uur
Illustration

Restaurant Mama's Maaltijd wordt momenteel omgebouwd tot De Goude Maen. De horecazaak in het complex Nieuw Bleyenstein op de hoek van de Kardinaal De Jongweg en Jan van Galenstraat krijgt een hippere uitstraling en een nieuw concept: shared dining.

De neonverlichte letters van Mama's Maaltijd staan uit. Daaronder wordt met een lichtkrant de nieuwe naam aangekondigd: de Goude Maen. Momenteel is het restaurant gesloten. Het plan is om op Moederdag met een aantrekkelijk arrangement open te gaan. Ook krijgen nieuwe klanten in mei een gratis drankje aangeboden. "Of dat nu een mineraalwater is of een cocktail maakt niet uit", zegt mede-eigenaar Jørgen Heinink.

"Het probleem met Mama's Maaltijd was dat mensen ons associeerden met het woonzorgcomplex aan de Jan van Galenstraat. Dat komt natuurlijk ook door de naam en de ondertitel 'Ouderwets Lekker'. Daarom bouwen we ons restaurant in de komende veertien dagen radicaal om. Zo wordt het donkerder en komen er nieuwe tafels."

Aan de nieuwe menukaart wordt nog gewerkt. Wel staat vast dat de Oud-Hollandse keuken wordt losgelaten. Het nieuwe concept is 'shared dining'. De menukaart staat nog niet online. "Wat je kunt verwachten: verschillende gerechtjes die je met elkaar kunt delen zoals spare-ribs, ossehaaspuntjes en rendang maar ook diverse vegetarische en vegan gerechtjes en vis."

Deel dit: